Učenica iz Tuzle svira klavir, trenira tenis i uči tri jezika: Stignem ja to sve

By

Učenica devetog razreda Osnovne škole KŠC „ Sveti Franjo“ u Tuzli, dobitnica je najvećeg priznanja na razini Sustava katoličkih škola za Europu, nagrade “Lukić-Dlouhi” koja se dodjeljuje učeniku osnovne škole koji se posebno istaknuo svojim učenjem, vladanjem i rezultatima u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima. Mia ide u dvije škole i bavi se nizom drugih aktivnosti, javlja N1.

Mia Hodžić je svestrana i jako aktivna u mnogim nastavnim i izvannastavnim aktivnostima. Svira klavir, trenira tenis, uči tri strana jezika, ide na natjecanja i predstavlja školu u najboljem svjetlu. “Teško je i bude ponekad naporno, ali sve to volim pa uspijem pronaći vremena. Poslije škole idem kući spremiti se za trening. Nakon treninga idem u Glazbenu školu. Iza toga navečer učim. Stignem ja to sve”, kaže Mia.

Mijin trud i rad rezultirao je nagradom koju Sustav za katoličke škole za Europu dodjeljuje godišnje samo jednom učeniku koji se ističe po izvrsnim rezultatima. “Učenik da bi dobio ovu nagradu, mora biti primjetnog ponašanja i vladanja, uključen u brojne humanitrane i volonterske aktivnosti, a Mia je sve to uspjela ostvariti. Kao škola ponosni smo da je nagrada ove školske godine došla u našu školu”, kaže Žana Altumbabić, direktorica OŠ KŠC „Sveti Franjo“ Tuzla. “Mia je jedno stvarno izvanredno dijete. Uvijek je tu za pomoći što god treba nekom učeniku. Uvijek pred sebe postavi neke ciljeve koje će izvršiti. Ja konkretno mogu govoriti o matematici gdje smo zaista postigli izvanredne rezultate”, ističe Marko Pavlović, nastavnik matematike OŠ KŠC „Sveti Franjo“ Tuzla. A izvanredne reultate postiže i kao odlična učenica šestog razreda Osnovne muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“ .

Nedavno je na natjecanju “Davorin Jenko” u Beogradu osvojila prvu nagradu zajedno sa Asjom Avdić svirajući duo na klaviru. Njezini prijatelji kažu da Mia pored svih obveza, pronađe vremena i za njih. “Nikada ne trpi naše prijateljstvo. Uvijek se pronađe pet minuta na odmorima u školi. Meni i dalje nije jasno kako ona to sve stiže, ali ja sam tu da je podupirem u svemu što radi”, kaže Maura Azabagić, učenica OŠ KŠC „Sveti Franjo“ Tuzla.

Ova svestrana učenica, poručuje svojim vršnjacima: “Mislim da uvijek trebate raditi ono što volite. Trebate se truditi. Ne treba biti lijen. Treba uvijek pronaći vremena za sve. Eto.” Mia ističe kako će nastaviti i dalje sa svojim brojnim aktivnostima, a u budućnosti planira studirati medicinu. Osnovna škola KŠC „Sveti Franjo“ Tuzla ima oko 550 učenika raspoređenih u 26 odjela. Osim što je to škola koja ima zavidan broj učenika, to je i jedna od najboljih osnovnih škola u TŽ./vecernji.ba/

You may also like

Hot News