Udruga mladih Hum u središnjoj Bosni podijelio 700 kg krumpira – PORTAL KOCKICE <

Udruga mladih Hum u središnjoj Bosni podijelio 700 kg krumpira

Tijekom pandemije COVID-19 članovi Hrvatske Udruge mladih u središnjoj Bosni iz Viteza nisu prestajali s radom, čak su u to vrijeme pojačali svoj rad i još više pomagali potrebitima. 

Ova Udruga je u protekla dva mjeseca često bila na terenu i obilazili su osobe i obitelji kojima je pomoć bila najpotrebnija.  Kako nam je rekao predsjednik Udruge Mateo Marić, članovi Udruge su posjetili 91 obitelj s područja Viteza i središnje Bosne.  “Pomagali smo obiteljima na razne načine (prehrana, ogrjev, plaćanje režija, lijekova i dr.). Ali prilikom obilaska ovih obitelji tražili smo rješenje kako bi im mogli dugoročnije pomoći. Tako smo odlučili kupiti sjemenski krumpir i darovati osobama i obiteljima kojima je isti potreban.

Na ovaj način će korisnici ove pomoći imati plod svoga rada, domaći i zdrav proizvod i tako će pomoći sebi i svojim obiteljima. Iskreno nam ja drago što smo uspjeli pomoći na ovakav način”, rekao je Marić. Dodao je kako ih posebno raduje što su korisnici ove pomoći bile prvenstveno osobe mlađe životne dobi.

Predsjednik Udruge se i zahvalio svima koji su im pomogli u svim aktivnostima u proteklom razdoblju i poslao je poruku koja je ujedno i moto Udruge: “Nemojte se nikada umoriti čineći dobro”./vecernji.ba/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

U BiH 14 novozaraženih COVID-om 19

Read Next

Ministar Grubeša o sprječavanju ulaska bh. državljana u BiH s osobnom iskaznicom

Follow On Instagram