<

Udruga poslodavaca FBiH traži odgodu otplate kredita na tri mjeseca za fizičke i pravne osobe BiH 18. ožujka 2020 11 0

Život i zdravlje su na prvom mjestu i podržavamo sve mjere koje nadležni organi poduzimaju u cilju sprečavanja širenja zaraze, ali takve mjere moraju biti praćene setom drugih ekonomskih mjera, saopćeno je danas iz Udruženja poslodavaca Federacije BiH (UPFBiH).

Radi se o tome, kako su dodali, da su zbog pandemije koronavirusa ugroženi proces rada i desetine hiljada radnih mjesta u kompanijama.

– Krajnje je neprihvatljivo da zbog zabrane rada u određenim djelatnostima ili zbog nemogućnosti odvijanja procesa rada, više desetina hiljada radnika ostanu bez posla. Pozivamo hitno Vladu Federacije BiH, Savez samostalnih sindikata BiH da postignemo dogovor da za radnike koji bi ostali bez posla dio tereta preuzme država, dio poslodavci, a dio sami radnici – kažu u UPFBiH.

Iz UPFBiH su pozivali Vladu FBiH da omogući kontinuiranu svakodnevnu komunikaciju sa Kriznim štabom kojeg su formirali UPFBiH i Privredna komora FBiH.

– Potpuno je neshvatljiva pozicija i neoglašavanje Agencije za bankarstvo FBiH povodom prijedloga Kriznog štaba poslodavaca za uvođenje moratorija na otplatu kredita za pravna i fizička lica. Pozivamo vlasti na nižim nivoima, vlasti kantona, gradova i općina, da hitno donesu mjere iz svoje nadležnosti koje će ublažiti posljedice pandemije koronavirusa na privredu i radna mjesta – navode iz UPFBiH.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Prim.dr Velimir Valjan – Situacija je ozbiljna, budite razumni

Read Next

Potvrđena ukupno tri slučaja zaraze koronavirusom u Mostaru

Follow On Instagram