<

Upaljen narančasti meteoalarm, izdano upozorenje za BiH

Danas se u jutarnjim satima u središnjim i sjevernim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz postupno razvedravanje tijekom dana.

U ostatku BiH sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U drugom dijelu poslijepodneva porast naoblake sa zapada. Vjetar umjeren do jak jugozapadni. U kasnim večernjim satima očekuju se olujni udari juga.

Jutarnja temperatura od 9 do 16, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 20, a dnevna od 22 do 28 °C.

Zbog obilnih padalina, jakih do olujnih udara juga i grmljavine, Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje.

Jaki do olujni udari juga se očekuju već u kasnim večernjim satima u četvrtak 4. lipnja 2020., i sve do petka 5. lipnja 2020., do poslijepodnevnih sati. Obilnije padaline praćene grmljavinom u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne u petak 5. lipnja 2020.

Očekivana količina padalina u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne je između 50 i 80, lokalno oko/iznad 100 l/m2. Udari juga između 50 i 70, lokalno oko/iznad 80 km/h.

Oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom bit će i u petak. Obilnije padaline se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, gdje se iste kreću i intervalu od 50 do 80, lokalno oko/iznad 100 l/m2.

U ostatku zemlje očekivana količina padalina, uglavnom, od 2 do 10, lokalno do 15 l/m2. Vjetar umjeren do jak, s olujnim udarima južni i jugozapadni. Poslijepodne vjetar u postupnom slabljenju. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu i sjeveru do 22, a dnevna od 18 do 24 stupnja.

Tijekom vikenda će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U subotu jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 21 do 27 stupnjeva. U nedjelju su tijekom dana u Bosni mogući rijetki lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 21 do 28 stupnjeva./HMS/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

ČAVARA ZA HMS: Apsurdno je da Novalić i dalje vodi Vladu FBiH

Read Next

Duhovno promišljanje fra Dejana Međugorca uz blagdan Presvetog Trojstva

Follow On Instagram