Upriličen Festival domaćih rakija Zlatni čokanjčić Zenica

By

U subotu 15.02.2020.godine održan je Festival domaćih rakija “Zlatni čokanjčić” , ovo je deveti festival po redu , a drugi pod pokroviteljstvom dva nacionalna društva SPKD Prosvjeta Zenica i HKD Napredak Zenica. Na ovogodišnjem festivalu sudjelovalo je 55 proizvođača iz mnogih gradova BiH ali i susjednih zemalja , Sarajeva, Teslića, Cazina, Ugljevika, Dervente, Bijeljine,Busovače, Viteza, Travnika, Jajca,Novog Šehera, Kaknja, Žepča , Mostara , Beograda i Zenice. Proizvođači su dostavili ukupno 180 raznih proizvoda od rakije, stručni žiri je sedam dana pažljivo ocjenjivao svaki uzorak.
Nagradu za najbolji kvalitet ” Zlatni čokalj” osvojili su : Ivan Kajić za rakiju od šljive, Marko Gačić rakija od jabuke, Esad Porobić rakija od kruške,Miroslav Šafradin rakija od dunje, slobodan Vidović rakija od kajsije,Alija Šakonjić rakija od drijena i Slaven Čović za najbolji liker.

Prostor Sokolskog doma bio je ispunjen do posljednjeg mjesta , organizatori su istakli kako su ovim projektom započeli jednu divnu priču, te će se potruditi da naredni festival bude još bolji.

You may also like

Hot News