Upriličen VII Festival prirodnih rakija i VIII Uskrsna tucijada

By

U velikoj dvorani Kralj Tomislav Napredkovog doma u Zenici 23.04.2017.godine održan je VII Festival prirodnih rakija i likera te VIII Uskrsna tucijada.

Na festivalu prirodnih rakija svoje uzorke prijavilo je 30 natjecatelja, predsjednik ocjenivačkog tima bio je agronom Filip Jonić. Na natjecanje prijavljene su rakije od šljive, kruške , jabuke i likeri, ove godine gran-pri dobila je rakija od jabuke te nagrada za zlatni kavalitet u katogoriji likera.

 

Gran- pri osvojio je gospodin Darko Jozić te novčanu nagradu od 50KM, nagradu za zlatni kvalitet u kategoriji likera dobio je gospodin Slavko Miljak.

Na osmoj Uskrsnoj tucijadi prijavilo se 16 natjecatelja, igralo se po sistemu izvlačenja parova, svaki natjecatelj je imao pravo koristiti ukupno 10kom. jaja za sva tri kola.

 

Svoj prolaz u finale izborio je prošlogodišnji pobjednik Stipo Mandić i Marko Matković.

U finalu je pobjedio prošlogodišnji branitelj titule gospodin Stipo Mandić, prvoplasiranom uručena je novčana nagrada od 70KM, a drugoplasiranom nagrada od 30KM.

 

Pokrovitelji ovih manifestacija su HKD Napredak Zenica, gospodin Zdenko Kolak, Udruženje Branitelja Domovinskog rata HVIDRA Zenica, don. Vladimir Pranjić,fra. Zdravko Anđić. don. Anto Dominković,Filip Jonjić, Ivan Petrović, CICKO d.o.o. Zenica, Buba comerc Vitez,Buregđinica Lađana i Zdenko Ramljak.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News