<

Upućen zahtjev za pomoć EU i NATO centru za suzbijanje koronavirusa

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine uputilo je službeni zahtjev za međunarodnu pomoć Mehanizmu civilne zaštite Europske unije, putem Koordinacijskog centra za hitne slučajeve (ERCC – Emergency Response Coordination Centre) u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa (COVID-2019).

Također, zahtjev je upućen i Euro-atlantskom centru za koordinaciju odgovora na katastrofe (NATO), priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Zahtjev je upućen nakon jučerašnje odluke Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za traženje međunarodne pomoći u sferi zaštite i spašavanja.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić u ovom dopisu upoznao je Europsku komisiju i Euro-atlantski centar za koordinaciju odgovora na katastrofe (NATO) s mjerama koje su poduzete u Bosni i Hercegovini.

Naveo je da su angažirani svi raspoloživi resursi i da se poduzimaju izvanredni napori kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa, ali da zdravstveni sustav te ostali relevantni sektori u Bosni i Hercegovini nemaju kapacitet odgovoriti na sve potrebe proistekle zbog COVID-19.

Zbog toga je naglasio da bi pomoć i asistencija EU i Euro-atlantskog centra za koordinaciju odgovora na katastrofe bile bi vrlo cijenjene u ovom teškom vremenu, kako bi se BiH mogla nositi s novom pandemijom koronavirusa./Fena/HMS/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

A što ako je korona – pozitivna?!

Read Next

Čović apelirao na Hrvate da zbog epidemije ne putuju za uskršnje blagdane

Follow On Instagram