Večer pjesme i druženja Hrvatskih kulturno-umjetničkih društava u Brestovskom

By

U subotu uvečer, 3. 6. 2017. godine HKUD „Fra Karlo Kujundžić“ je organiziralo sijelo kojem su nazočila društva sa područja općine Kiseljak ali i susjednih općina. Ovim sijelom se želio obilježiti imendan pokojnog fra Karla Kujundžića, čije ime društvo nosi, cilj je da sijelo preraste u tradiciju.

Image may contain: 2 people, indoor

Brestovačka sijela su odavnina poznata kao mjesto dobre zabave i srdačnih ljudi te je zasigurno iz tog razloga Dom kulture u Brestovskom bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Image may contain: one or more people, people on stage, crowd and indoor
Sijelo su otvorili domaćini, Tamburaški sastav mladih, koji se predstavio sa nekoliko pjesama, odmah za njima su članovi pjevačke skupine izveli „Brestovački bećarac“.

Image may contain: 5 people, people on stage and indoor

Dalje su se nizala kulturno umjetnička društva iz Gromiljaka, Viteza, Lepenice i HKD Napredak iz Zenice koji su svojim izvedbama obogatili ovo sijelo. Vrijedne brestovačke domaćice uz pomoć brojnih sponzora, poduzeća, pojedinaca i lokalne zajednice su se pobrinule da na stolu ima „obilje jela i pića“. Nakon službenog dijela programa uslijedilo je druženje uz igru i pjesmu do kasno u noć a bit će upamćeno i najveće kolo u dvorištu ispred Doma.

Image may contain: one or more people, sky, crowd and outdoor

Izvorna voklana skupina HKD Napredak podružnica Zenica zahvaljuje se oraganizatorima na pozivu, posebnu zahvalnost izražavaju Gđa. Anki Vijuci koja im  je omogućila nastup i posejetu Brestovskom.

Image may contain: 2 people, indoor

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News