<

ZABORAVLJENI GRADSKI PARK ?!

U uređenim državama gdje pravno uređenje države funkcionira, velika se pozornost posvećuje gradskim parkovima. Naime, ti parkovi predstavljaju ogledalo grada i njihova uređenost, bogatstvo stablima i zelenilima, predstavlja oazu za sve stanovnike grada, bilo da je riječ o djeci ili pak umirovljenicima.

No takvim parkom se ne može pohvaliti i naša Zenica. Ekipa portala Kockice obišla je park te ostala veoma zatečena onim što je zatekla. Naime, dok se djeca iz obližnjeg vrtića bezbrižno igraju, pod nazorom odgajatelja, svega nekoliko metara od njih nalazi se boce od piva, srća i hrpa razbacanog smeća. Pored tog ni polomljenje grane nisu uklonjene, a nekadašnja fontana danas služi ničemu, a tako lijep grad imamo. Rasvjeta u parku je vrlo slaba te je zbog toga noću vrlo nesiguran.

Tko je odgovoran takovomu stanju?- postavlja se pitanje, ali trebamo biti svjesni da smo dijelom i mi krivi  jer kao žitelji našeg grada nismo poduzeli nijednu mjeru da ukažemo na probleme u parku i da tu prelijepu zelenu površinu u samoj gradskoj jezgri dovedemo u puno ljepše i sigurnije stanje za sve naše građane. Nadamo se da će gradske vlasti shvatiti vrijednost jednog parka i da će poduzeti sve potrebne mjere da se svaki Zeničanin može ponositi svojim čistim, sigurnim i ekološki uređenim parkom, a tako je malo potrebno da bi se to postiglo.

IMG_2728  IMG_2731 IMG_2733 Untitled-1

 

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

ODRŽANA SJEDNICA CIVILNOG STOŽERA OPĆINE ZENICA

Read Next

BLAGDAN SVETOG DOMINIKA U ŽUPI KLOPČE

Follow On Instagram