ZABORAVLJENO SELO

By

Selo Konjevići nalazi se nadomak Zenice. U selu je prije rata živjelo oko 90 obitelji, a danas svega 10 obitelji većinom su to starije osobe, mladi ljudi su odavno napustili selo u potrazi za boljom budućnošću. U razgovoru sa mještanima uvidjeli smo kako je njihov najveći problem  cesta koja je devastirana u proteklim svibanjskim poplavam, te rasvjeta koje još uvijek nema u selu.

stipo 2Mještani su se više puta obraćali općinskim vlastima preko svog predsjednika mjesne zajednice g.Stipe Mandića, te su upoznati sa postojećim problemima.

Općina je obećala ispuniti njihove zahtjeve, međutim već dvije godine Općina nije uradila ništa po pitanju rasvjete i sanacije puta.

Mješatni sela Konjevići su veoma zabrinuti ukoliko ponovo dođe do poplava, selo će biti odsječeno od glavnog puta Zenica-Ovnak, iz razloga što je put u jako lošem stanju.

Susjedno selo Rebrovac je dobilo čak 90 kom. rasvjetnih tijela, te manje selo Bukova Glava kojem je također rješen problem rasvjete, dok je selo Konjevići i dalje u mraku. Mještani se nadaju da će općinske vlasti imati sluha , te da će u što skorije vrijeme riješiti njihove probleme.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News