Zenički rudari u krugu poduzeća čekaju ishod sastanka Sindikata i Uprave – PORTAL KOCKICE <

Zenički rudari u krugu poduzeća čekaju ishod sastanka Sindikata i Uprave

Nakon umanjenja plaća zenički rudari ni jutros nisu na svojim radnim mjestima, ali su se okupili u krugu poduzeća, ispred Upravne zgrade Rudnika mrkog uglja Zenica.

Predsjednik Sindikata Nijaz Vardo izjavio je kako se ništa se nije promijenilo i nikakav dogovor nije postignut. No, uprkos pandemiji, rudari su se počeli okupljati, uglavnom bez maski i zaštitne opreme.  

I dok se rudari okupljaju, istovremeno se održava sastanak Sindikata i Uprave, nakon kojeg se očekuje iznalaženje rješenja iz situacije u kojoj se nalazi Rudnik.

Podsjetimo, rudari su u ponedjeljak obustavili proizvodnju zbog činjenice da im Uprava nije isplatila stimulacije. Plaće su isplaćene po novom Kolektivnom ugovoru, sa povećanjem satnice sa 2,5 na 2,7 KM, ali rudari sada traže i da im se isplate stimulacije.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Volkswagen počinje proizvodnju u dvije države Europe, ali stižu još bolje vijesti…

Read Next

27 godina od ratnog zločina u selu Trusina kod Konjica

Follow On Instagram