<

Zlatko Dalić postao najbolji trener Europe!

Zapravo, to nije bio moj, nego uspjeh mojih nogometaša. Sve što sam napravio je da sam ih postavio na pravo mjesto, odabrao najbolju taktiku i na kraju implementirao, skromno je rekao Dalić.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić osvojio je nagradu za najboljeg trenera Europe po izboru Asocijacije europskih nogometnih trenera (AEFCA). Dalić je priznanje dobio na 39 simpoziju AEFCA-e u Antaliji, gdje je između ostaloga i gostovao kao predavač.

– Naš najveći uspjeh prije ovogodišnjeg SP-a u Rusiji, bilo je treće mjesto na Mundijalu 1998. godine u Francuskoj. Iako smo imali vrlo kvalitetne nogometaše, 20 godina nije dolazio uspjeh – rekao je Dalić pa dodao:

– Nakon što sam imenovan izbornikom reprezentacije zapitao sam se ‘zašto ne uspijevamo u tome?’ i krenuo u potragu za rješenjem. Pokazali smo na Svjetskom prvenstvu da i male zemlje kada vjeruju u sebe, i kada puno rade, mogu ostvariti veliki uspjeh.

Kao i mnogo puta do sada, Dalić nije preuzeo zasluge nego ih je pripisao momčadi. I kapetanu Luki Modriću.

– Zapravo, to nije bio moj, nego uspjeh mojih nogometaša. Sve što sam napravio je da sam ih postavio na pravo mjesto, odabrao najbolju taktiku i na kraju implementirao. Vrlo je bitno to što smo u momčadi imali igrača kao što je Modrić. Bio je moja desna ruka i puno mi je pomogao.

– Možemo ostvariti veliki uspjeh i na predstojećem Euru. Biti uvijek na vrhu nije lako za male zemlje kao što smo mi, ali mi to možemo – zaključio je.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

HNS jedinstven; Samo odluka Ustavnog suda i popis iz 2013.

Read Next

Obavijest Udruge Domovinskog rata HVO Zenica

Follow On Instagram