Zovko zatražila službenu reakciju Europske komisije na prijetnje Rimokatoličkoj crkvi u BiH – PORTAL KOCKICE <

Zovko zatražila službenu reakciju Europske komisije na prijetnje Rimokatoličkoj crkvi u BiH

„Želi li napredovati na svom putu prema Europskoj uniji za Bosnu i Hercegovinu je ključno podržavanje temeljnih prava, uključujući slobodu mišljenja, vjere, udruživanja i izražavanja“ – stoji u odgovoru povjerenika za europsko susjedstvo i proširenje Olivera Varhelyija na pitanje o slobodi vjere u Bosni i Hercegovini, koje mu je uputila zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko na sastanku Odbora za vanjske poslove, održanom 19. svibnja, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Zovko je od povjerenika Varhelyija zatražila službenu reakciju na prijetnje Rimokatoličkoj crkvi u Bosni i Hercegovini i ugrožavanje slobode vjere i prava na kulturu sjećanja.

Zovko je pozdravila odgovor povjerenika Varhelyija. „Komisija je jasno naglasila da sve vjerske zajednice imaju pravo na održavanje vjerskih obreda, koji se ni u kojem slučaju ne smiju iskorištavati u političke svrhe i za promoviranje političkih ideja“, naglasila je zastupnica Zovko. U svom dopisu s odgovorom povjerenik Varhelyi je također naveo da će Komisija nastaviti podržavati Bosnu i Hercegovinu na njenom putu prema Europskoj uniji, uključujući podržavanje svih temeljnih prava./HMS/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Obilježena 27. godišnjica stradanja Hrvata općine Kakanj

Read Next

Anica svjedočila i u Haagu i u Sarajevu, ali ovaj stravičan zločin ostao je nekažnjen; svaki Hrvat mora znati ime ove žene

Follow On Instagram