<

INTEGRACIJA HDZ 1990 I HNS BiH

Predsjednik HDZ 1990 Martin Raguž i predsjednik Hrvatskog narodnog saveza (HNS BiH) Drago Džambas potpisali su  Sporazum o integriranju u jedinstvenu političku stranku HDZ 1990 – Stranku Europske pučke orijentacije. Čin integriranja saopćen je 4. srpnja 2014. na konvenciji HDZ-a 1990 održanoj u Mostaru. Predsjednici su konstatirali visok stupanj podudaranosti ocjena o ustavnom, institucionalnom, političkom, gospodarskom, socijalnom, kulturološkom, demografskom stanju odnosa u BiH.

”Svjesni nužnosti promjena kojima će se osigurati stvarna i puna jednakopravnost Hrvata s druga dva konstitutivna naroda u BiH, kao i puna integracija BiH u zajednicu slobodnih i demokratskih europskih država i u euroatlantske integracije, jedinstveni u nastojanjima za ostvarivanje demokratskih političkih odnosa i političkog pluralizma u BiH, a posebice unutar hrvatskog naroda, te ističući visok stupanj jedinstvenosti i usklađenosti programskih ciljeva, potpisan je Sporazum o daljnjem djelovanju kroz jedinstvenu političku stranku HDZ 1990 – Stranku Europske pučke orijentacije. Proces integriranja počet će nakon potvrde nadležnih stranačkih tijela. Ovaj sporazum istinski će doprinijet nužnom procesu okrupnjavanja stranaka s hrvatskim političkim predznakom u BiH”, navedeno je u priopćenju.

 

Na općim izborima 2014., stranke će nastupiti pod imenom HDZ 1990 što ne isključuje potrebu i mogućnost da se na pojedinim razinama vlasti i s drugim strankama organiziraju izborne koalicije, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću HDZ-a 1990.

Izvor: kockice.ba/portal bljesak.info

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

USTA OTKRIVAJU ZDRAVSTVENE TEGOBE

Read Next

JAČA SURADNJA HNK MOSTAR I NP MOSTAR

Follow On Instagram