ISPLATA SRPANJSKIH MIROVINA POČINJE 7. KOLOVOZA

By

marka1Isplata mirovina za mjesec srpanj započinje u četvrtak, 7. kolovoza 2014. , odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, priopćeno je iz tog zavoda.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO,bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.  Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.  Iz Zavoda napominju kako će isplata mirovina trajati slično kao i prethodnih mjeseci, što znači da će isplata za mjesec srpanj započeti 7. kolovoza, ali neće završiti istog dana, već će trajati slično kao i prethodnog mjeseca.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za srpanj, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 milijuna maraka, stoji u priopćenju.

You may also like

Hot News