Izaslanstvo HDZ 1990 na čelu s predsjednikom Martinom Ragužom u posjeti Zenici

By

Izaslanstvo HDZ-a 1990 predvođeno predsjednikom Martinom Ragužom, dr. Nediljkom Rimcom, Ivicom Gašparom, Lukom Faletarom, Srećkom Borasom, Jozom Ćosićom i Antom Jankovićem,  nalazi se u obilasku šireg teritorija koji je bio zahvaćen nedavnim poplavama, odnosno prostorima na kojima su se dodatno aktivirala i klizišta kao posljedica tih poplava.

Izaslanstvo HDZ-a 1990, tako je u prijepodnevnim satima 11. lipnja 2014. godine, otpočelo svoj obilazak u  Zenici, gdje je dočekano od strane predsjednika Županijskog odbora Zeničko-dobojske županije HDZ-a 1990 i dopredsjedatelja Gradskog vijeća Grada Zenice, gospodina Zdenke Kolaka. Po riječima predsjednika Raguža, otpočinjanje obilaska baš u Zenici, niti je slučajno niti samo simbolično, već je i znak potpore ovom kraju i njegovoj lokalnoj organizaciji HDZ 1990 koja na čelu s predsjednikom ŽO i OO HDZ 1990 Zdenkom Kolakom već dulje vrijeme izvrsno radi, ali i svim žiteljima Zenice i zeničkog kraja, prije svega onim direktno pogođenim poplavama i klizištima, kojima se najiskrenije i konkretno želi pomoći, na čemu su već bile poduzimane urgentne mjere neposredno nakon poplava, ali će se nadalje nastojati i sustavno, te strateški pomoći.

DSC_0486

Nakon radnog sastanka s užim dijelom Općinskog odbora HDZ 1990 Zenica, predsjednik Raguž i izaslanstvo HDZ-a 1990 sastalo se i s načelnikom Općine Zenica, gospodinom Husejinom Smajlovićem i predsjedateljem Gradskoga Vijeća Zenica, gospodinom Nebojšom Nikolićem.

zenica_nas

Tema razgovora bila je sanacija klizišta uzrokovanih poplavama koje su u proteklom vremenskom periodu zahvatile ova područja.

Gradonačelnik Smajlović prezentirao je situaciju, te istaknuo kako se uz, do sada registriranih 47 klizišta na području općine Zenica, pojavilo i novih 270 klizišta, dok taj broj i dalje svakodnevno raste.

Čelnici HDZ-a 1990 izrazili su suosjećanje sa žiteljima Zenice, naročito onima koje je ova prirodna katastrofa gurnula na rub egzistencije i koji strahuju za svoje domove i obitelji.

Vodstvo HDZ 1990 je izrazilo spremnost proaktivnog djelovanja na svim razinama vlasti kako bi se postojeća situacija prevazišla i sanirala šteta.

Predsjednik Martin Raguž dotaknuo se i teme nedavnog ubojstva lokalnog poduzetnika Joze Kafadara, koji je ubijen u povratničkom naselju Šušanj, na teritoriji Općine Zenica, te pozvao nadležne institucije da nastave s istragom i u što skorijem vremenu rasvijetle ovaj slučaj.

Izaslanstvo HDZ-a 1990 posjetilo je i HKD Napredak u Zenici, te se sastalo i s predsjednikom udruženja, Miroslavom Šokom.

Predsjednik ŽO Ze-Do HDZ 1990, Zdenko Kolak zahvalio je vodstvu HDZ-a 1990 na dolasku i iskrenoj potpori, koja je u ovom trenutku od krucijalnog značaja za sve žitelje Zenice.

DSC_0481

Nakon posjete Zenici, izaslanstvo HDZ-a 1990 nastavilo je put prema Posavini, gdje će danas i sutra obići i područja Domaljevca, Odžaka i Orašja.

97b54859229c9235ec79bc165148dc9ac49b4e67179b74caa00265e7bcd43d2f

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News