<

Miro Kovač: Hrvati se osjećaju diskriminirano, to se mora riješiti

Ne jenjavaju rasprave i razgovori o uhićenjima bivših pripadnika HVO-a u Orašju. Povodom toga, oglasio se Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova.

Za N1 televiziju Kovač je odgovarao na pitanja, a je li za vrijeme dok je bio ministar imao spoznaje o mogućim uhićenjima. “Već godinama se govori kako postoje istražne radnje. No kao ministar o uhićenjima nikakvih saznanja nisam imao”.

Komentirao je i kako je uspostavljen kvalitetan dijalog s braniteljskim drugama, pa je shodno tome spomenuo i Zakon u univerzalnoj nadležnosti, odnosno situaciju gdje je postavljen uvjet Srbiji ukoliko želi pristupati u Europsku uniju. U toj situaciji, rekao je Kovač, da se razgovaralo o Hrvatima u BiH, odnosno o istražnim radnjama, ali Srbija je ipak bila u fokusu.

Kovač je rekao i da Hrvatska mora skrbiti o Hrvatima u BiH te se pobrinuti da se ukine pravna nesigurnost. Siguran je da državni vrh čini sve da se zaštite prava u BiH.

Na upit što sada Hrvatska može poduzetu, Kovač je rekao da je sada važan dijalog s vlastima u BiH. Na koncu, smatra da se mora riješiti položaj Hrvata koji se osjećaju diskriminirano.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

General HV-a Pavao Miljavac: Nalog za hapšenja u Orašju izdan kad je Plenković bio u BiH

Read Next

Schindlerova tvornica u Češkoj postaje muzej holokausta

Follow On Instagram