Razgovor sa Zdenkom Kolakom

By

Općinski vijećnik iz reda
hrvatskog naroda u periodu
2012 — 2016

Tko je novi — stari općinski vijećnik iz reda hrvatskog naroda?
Postizborna analiza, ciljevi i strategije, planovi za budućnost. I nešto
malo privatnih stvari

Rođeni je Zeničanin, a po profesiji diplomirani ekonomista. Jedno vrijemeradio je u Željezari na različitim poslovima, od 1995. do 2000. godine u Bremenu, Republika Njemačka, a nakon povratka iz ove zemlje zapošljava se u FIS-u Vitez, na poziciji direktora marketinga i IT sektora radio je sve do prošle godine, kada prelazi u poduzeće “CM” d.o.o.Vitez, također kao direktor marketinga. Trenutno je vlasnik i direktor vlastitog poduzeća za marketing i promociju.Član je HDZ-a 1990 i za sljedeći mandat u općinskom vijeću Zenice sa liste Hrvatska koalicija za Zenicu dobio je uvjerljivo najveći broj glasova.

Prvenstveno predstavlja čovjeka za očuvanje hrvatskih interesa u Zenici. Istakao je da će se boriti i za Zenicu u kojoj bi sistemski bio uređen regulacioni i drugi plan, u kojoj će gospodarstvo biti na višem nivou, a nova radna mjesta otvarana između ostalog i razvojem ruralnog područja, poljoprivrede i turizma. Time bi bila i poslana i više nego jasna poruka onima koji žive u našoj općini, ali i onima koji se žele vratiti, da postoji nada za održivi povratak bez opstrukcija u obnovi kuća, vodovodu, električnoj energiji, putovima, zapošljavanju. Ukazao je i na slabu izlaznost Hrvata Zenice na proteklim izborima, za čak 20% manje u odnosu na prošle lokalne izbore čime je onemogućen ulazak više hrvatskih predstavnika u općinsko Vijeće a samim tim i veće mogućnosti borbe za interese Hrvata ovog područja.

Naglasio je i značaj reorganizacije općinske uprave po modelu “Žrtvovati kvantitet za kvalitet“ te mijenjati svijest uposlenih na način da prihvate model da su servis građanima a ne obratno.

Vidite li izlaz izstanja u kojoj se zenički Hrvati nalaze?

– Naravno da izlaz postoji. Ne treba sve promatrati tako crno. Ali da bi se stanje popravilo potrebno je da svi sudjelujemo. Nije dovoljno da problemu pristupi par pojedinaca i da se očekuju neki veliki rezultati. Potrebno je prije svega da se svi Hrvati Zenice probude iz nekog decenijskog sna i aktivno uzmu učešće u popravljanju vlastitog položaja. Već sam ranije naglasio koliko je važna i potrebna veća izlaznost na izborima da bi zenički Hrvati dobili više ljudi koji će aktivno raditi na poboljšanju njihovog statusa. Zato im poručujem ovim putem, posebice mladim ljudima: Probudite se i aktivno krenite u  rješavanje vaših problema! Postoji mnogo mogućnosti, mnogo prilika kojima možete poboljšati vlastiti život.

Kockice: Kakva bi bila Vaša poruka u povodu Božićnih
blagdana?

Kolak: Prije svega čestitam Hrvatima, katolicima Božić, a svima
Novu 2013. godinu Volio bih da se u predstojećim blagdanskim
danima okrenemo razmišljanju o tome što možemo napraviti bolje.
Muke, patnje, nedaća, od rata do danas je bilo dosta, mislim da imamo
priliku napraviti jednu bolju državu, koja će vjerujem, vrlo brzo postati
članicom Europske unije.

You may also like

Hot News