<

REGIONALNA CESTA U ČAJDRAŠU PONOVNO POTONULA

čajdraš113Ekipa portala kockice.ba posjetila je Čajdraš u kojem je ponovno došlo do propadanja ceste, koja je prethodnog dana(16. svibnja 2014.) sanirana. Naime, prema izjavama mještana cesta kod crkve je sinoć oko ponoći ponovno propala za još jedan metar, a mještani najbliži klizištu proveli su besanu noć u strahu da bi se isti scenarij mogao dogoditi i s njihovim kućama.

S predsjednikom mjesne zajednice Čajdraš-Vjetrenice, gosp.čajdraš.2 Perom Majstorovićem smo obišli sva klizišta i odrone u Čajdrašu. Za naš portal gosp. Majstorović je izjavio: Nakon aktiviranja klizišta i potonuća ceste na dijelu kod crkve, sinoć je ponovno došlo do potonuća ceste na istom lokalitetu. Općina je uputila mašineriju da saniraju štetu jer je prekinuta najbliža prometna komunikacija između Zenice i Viteza te Travnika. Pored tog lokaliteta aktivirani su odroni i klizišta na još nekoliko mjesta , najvećim dijelom krivci za aktiviranje tih klizišta je javna gradska firma VIK koja je nestručnim izvođenjem radova pri provođenju vodovodnih cijevi doprinijela ovim odronima.

Na mjesto potonuća ceste izašao je predsjednik OO HDZ 1990. gosp. Zdenko Kolak te predsjednik HKD Napredka Zenica gosp. Miroslav Šoko. Gospodin Kolak je porazgovarao s mještanima i zamolio čajdraš.7.ih da se i sami uključe u pomoć na način da očiste odvodne  puteve za vodu kako bi se i na taj način spriječilo daljnje propadanje ceste, ali i da na mjestima gdje je došlo do odrona zemlje, sami mještani spriječe daljnje klizenje jer je stanje u drugim dijelovima Ze- Do Županije znatno gore i prioritetnije za intervenciju jer nijedan život u Čajdrašu nije ugrožen.

Gospodin Miroslav Šoko iskoristio je priliku te pozvao sve građane Zenice da pomognu ugroženim sugrađanima na način da u protorije HKD Napredak Zenica donesu hranu i flaširaanu vodu koja će biti upućena najpotrebitijima i da se na taj način iskažemo humanitrnu stranu svatkoga od nas.

čajdraš.8.Nakon višesatne obustave prometa na regionalnoj cesti Čajdraš/Vjetrenice promet je ponovno uspostavljen oko 13.00h. S gosp. Perom Majstrovićem obišli smo sva ugrožena mjesta.

VIŠE SLIKA POGLEDATI OVDJE

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

PRIKUPLJANJE POMOĆI ZA UGROŽENE GRAĐANE

Read Next

DUHOVNA MISAO UZ PETU USKRSNU NEDJELJU

Follow On Instagram