STANJE NA PUTOVIMA ZA 18.svibnja 2014.

By

Zbog poplava, odrona ili potonuća kolovoza, zatvoreni su magistralni putevi:

M-1.8 Lončari-Orašje
M-4 Doboj-Tuzla (u mjestima Stanić Rijeka i Miričina)
M-17 Maglaj-Karuše (u mjestu Kosova)
M-18 Tuzla-Bijeljina (Seljublje)
M-14.1 Bijeljina-Brčko
M-16 Jajce-Banja Luka
M-15  Prijedor-Sanski Most
M.4 Prijedor -Bosanski Novi
M-14 Bosanska Dubica-Bosanska Kostajnica (na ulazu u B. Kostajnicu),

kao i regionalni putevi:

R-465 Zavidovići-Maglaj-Doboj,
R-460 Gračanica-Srnice i
R-465-a Doboj-Modriča (u mjestu Potočani).

Prohodan je magistralni put Derventa-Doboj, ali se u Doboj i dalje prema Maglaju  za sada ne može.

Putnička vozila od Banja Luke mogu doći do Mrkonjić Grada  dionicom Banja Luka-Pervan-Kola-Mrkonjić Grad.

Na dionici magistralnog puta M-5 Ključ-Sanski Most mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, dok ostala vozila saobraćaju pravcem Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać-Bosanska Krupa-Lušci Palanka.

Na dionici  M-4 Banja Luka-Čelinac-Kotor Varoš  (u Marjanovićima) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička  vozila saobraćaju naizmjenično- jednom trakom.

Naizmjenično, jednom trakom, saobraća se na putevima  M-19.2 Kladanj-Vlasenica, M-14.1 Derventa-Bosanski Brod (u mjestu Novo Selo) i R-415 Jezero-Šipovo (u mjestu Stupno).
Na regionalnom putu Zavidovići-Ribnica-Banovići saobraćaj se odvija, ali otežano.

Na dionici magistralnog puta M-18  Bogatići-Trnovo mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, jednom trakom.

Granični prelazi Bosanski Šamac, Orašje, Brčko, Rača i Pavlovića most zatvoreni su za saobraćaj zbog poplava.

RADOVI:

Autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci), izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

 

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Simin Han-Kalesija, zbog izvođenja radova u mjestu Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-14.1
Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetu Šikare), zbog deminerskih radova od 08 do 16 sati moguće su kraće obustave saobraćaja.
Na istom putnom pravcu, ali u mjestu Velika Brusnica, zbog oštećenja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-16.1
Klašnice-Prnjavor (u mjestu Čardačani) zbog pojave klizišta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom (u dužini od 100 metara).

M-17

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18

Sarajevo-Semizovac-u toku su radovi na redovnom održavanju magistralnog puta, na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom.
Kladanj-Olovo- zbog sanacije mosta preko Ujića rijeke saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20
Bileća-Gacko (lokalitet Stepen), zbog opasnosti od  odrona kamenja na kolovoz, saobraća se usporeno-jednom trakom uz postavljenu privremenu signalizaciju.

REGIONALNI PUTEVI
R-411 Banja Luka-Čađavica (na 4. km od Nule prema Kolima), zbog ošteženja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-445 Semizovac-Podlugovi (skretanje za Nebočaj i u naselju Malešići) u toku su sanacioni radovi, saobraća se  usporeno.

KANTON SARAJEVO:
-Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale,  obustavljen je saobraćaj u ulici Terezija (u smjeru Skenderija-Grbavica), na potezu od objekta JP Ceste FBIH do raskrsnice sa ulicom Vrbanja. Saobraćaj je preusmjeren u dvije preostale trake (dvosmjerno).
– U toku su sanacioni radovi na mostu u ulici Hamze Hume  (most na Skenderiji), zbog čega je otežano kretanje vozila i pješaka.
-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, promet vozila iz pravca Ilidže prema Rajlovcu i aerodromu, kao i iz pravca Rajlovca i aerodroma prema Centru, preusmjeren je na novoizgrađenu rampu. Zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).
-Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.
-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Osmana Krupalije, Barice i Hasana  Kikića.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News