VELEPOSLANICA RENATA PAŠKALJ ZAHVALILA REINERU NA PODRŠCI HRVATSKE

By

ZAGREB – Predsjednik Sabora akademik Željko Reiner primio je u nastupni posjet veleposlanicu Bosne i Hercegovine Renatu Paškalj.

Bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Hrvatske tradicionalno su dobri i prijateljski te takav kontinuitet trebamo držati u obostranom interesu, istaknuo je uvodno predsjednik Sabora Željko Reiner. Povijesne veze, duga granica s Bosnom i Hercegovinom kao i intenzivni gospodarski odnosi samo su neke od poveznica za unapređenje međusobne suradnje, suglasni su sugovornici.

Razgovaralo se i o skorom formiranju skupina prijateljstva u Hrvatskom saboru, a predsjednik Reiner je podsjetio da za skupinu prijateljstva s Bosnom i Hercegovinom vlada tradicionalno veliki interes zastupnika.

Govoreći o gospodarskoj suradnji predsjednik Reiner je istaknuo da je BiH četvrti vanjsko-trgovinski partner Hrvatske te da postoji značajan prostor na intenziviranje suradnje na tom području.

“BiH je dobila datum za predaju zahtjeva za članstvo u EU, a to je 15. veljače 2016. godine”, naglasila je veleposlanica Paškalj, koja je rodom iz Zenice.

Zahvalila je ovom prigodom na angažmanu i podršci Hrvatske na europskom putu BiH. Posebice je istaknula rad hrvatskih europarlamentaraca i njihovo institucionalno djelovanje.

Predsjednik Sabora Reiner u tom je kontekstu ponudio hrvatska iskustva iz pregovaračkog procesa s Europskom unijom na raspolaganje i u predstojećem periodu.

Dnevno.ba

You may also like

Hot News