VIJEĆNICA ĆE BITI OTVORENA 9.SVIBNJA

By

Gradonačelnik Sarajeva  Ivo Komšić je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, a na insistiranje vijećnice Edine Latif (SBBBiH), obavijestio vijećnike da su otklonjeni svi nesporazumi i da će Vijećnica zvanično biti otvorena 9. svibnja. Naime, Gradonačelnik grada Sarajeva istaknuo je kako će prostor obnovljenje Vijećnice koristiti Grad Sarajevo, Nacionalna i sveučilišna knjižnica te muzej.

Gradonačelnik je rekao kako je pripremljen i scenarij za otvorenje, a učestvovat će i sarajevska filharmonija, a bit će otvorena i izložba najvrednijih djela koja su sačuvana od požara. Samo otvaranje, prema Komšićevim riječima, koštat će o 500.000 KM do 600.000 KM.

Vijećnici su danas jednoglasno usvojili Odluku o podizanju spomenika papi Ivanu Pavlu II.
Također je jednoglasno donesena  Odluka o izradi Akcionog plana rodne ravnopravnosti Grada Sarajeva, kojim se unapređuje rodna ravnopravnost u Sarajevu  implementacijom Evropske povelje, a u skladu s poslovima i nadležnostima Grada Sarajeva. Razlog donošenja ove odluke sadržan je u činjenicama i obavezama Grada Sarajeva proizašlim iz potpisivanja i prihvatanja Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, čija implementacija podrazumijeva i izradu i usvajanje Akacionog plana rodne ravnopravnosti.

Jednoglasno je usvojena Odluka o pristupanju izradi Projekta službene elektronske komunikacije u Gradskom vijeću.Vijećnici su, nakon razmatranja,usvojili zaključak da se Nacrt odluke o manifestacijama iz oblasti kulture i sporta od interesa za Grad Sarajevo uputi u javnu raspravu.

kockice.ba/fena.ba

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News