ZENIČKI BESKUĆNICI

By

Zenica je doista u zadnjih nekoliko godina doživjela brojne promjene, postala je ljepša i magistrala kao posljednji projekt Grada dao joj je moderni izgled. Dugogodišnji problem zagađivanja i dalje se ne rješava, ali Zeničani kao da su se stopili s tim problemom i da su izgubili i želju da se suoče s tim problemom i riješe ga. Prelijepo Kamberovića polje mami brojne Zeničane u duge šetnje, mladi parove da izmjenjuju nježnosti šetajući uz rijeku Bosnu. Doista Zeničani imaju lijep grad, ali i ogroman problem u samom gradu.

Možda poput velikih svjetskih gradova nemamo problem s beskućnicima, ali imao problem s napuštenim psima. Iz dana u dan kao da se njihov broj povećava, a želja za rješenjem tog problema, kako da se smanjuje. Više je nemoguće naći ulicu u našem gradu gdje nećemo susresti barem jednog napuštenog psa. Ono što se uočava jeste njihova agresivnost i napadanje naših sugrađana, ali i sve češće nanošenje šteta na automobilima. Naime, pored guma koje izgrizu, sve su im draži branici na autima.

Još malo i nećemo se smjeti slobodno ni šetati gradom jer će čopori pasa početi iskakati iz žbunja i s kojim ugrizom pozdravljati Zeničane. Naša draga općina trudi se godinama riješiti problem, ali oni rješavaju taj problem tako što odgovornost prebacuju jedni na druge. No, možda će ga ekspresno riješiti kada nekog od naših političara napadnu.

Gradnja čuvenog prihvatilišta za napuštene pse trebala je biti gotova u rujnu 2014., a zašto nije pokušat ćemo doznati od nadležnih organa. Tko ne želi da se problem riješi, kome odgovaraju psi na ulici, tko zapravo prihvatilište pravi kao da se gradi kompleks zgrada, a tko prebacuje odgovornost s jednih na druge i zašto, vjerojatno nećemo zadugo doznati.

You may also like

Hot News