Matea Jelić nakon osvajanja zlata: Sve ispada tako kako je Bog zamislio, to je to!

By

Hrvatska tekvondašica Matea Jelić (23) osvojila je naslov olimpijske pobjednice u kategoriji do 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju, u finalu je uspješnija bila od Britanka Lauren Williams sa 25-21, javlja Hina.

U neizvjesnom finalu rezultat je na ulasku u posljednju minutu bio 13-13, no tada je Williams s dva udarca nogom u tijelo stigla do prednosti 17-13. Sve do 15 sekundi prije kraja bilo je 21-15 za Williams, a onda je Jelić s tri udarca nogom u glavu uspjela doći do preokreta i kolosalnog uspjeha.

foto: facebook.com/HOO

Bio je to dvoboj dviju posljednjih europskih prvakinja u ovoj kategoriji, aktualne Jelić iz Sofije u travnju ove godine i Williams iz Kazana 2018.

Zlato Jelić ipak je najveći uspjeh za hrvatski tekvondo na olimpijskim igrama. Prije nje bronce su osvajale Sandra Šarić i Martina Zubčić u Pekingu 2008., Lucija Zaninović u Londonu 2012. i Toni Kanaet ranije u ponedjeljak u Tokiju.

Jelić je u svom prvom nastupu u Tokiju svladala Haićanku Lauren Lee sa 22-2, u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli sa 30-9, da bi odličje osigurala 15-4 slavljem protiv Amerikanke Paige McPherson.

foto:facebook.com/HOO

Nakon primanja zlatne medalje, evo što je Jelić poručila:

“Ovo je san svakog sportaša. Ispunila sam ga i presretna sam. Toliko sam puta to zamišljala, ali nije ni blizu koliko je prelijepo. Presretna sam, nemam riječi. Morala sam vjerovati u sebe do kraja, sve ispada tako kako je Bog zamislio, to je to!”

Naglasila je u posljednjih 15-ak sekundi meča nije razmišljala ni o čemu, samo se isključila.

“Ja sam se skroz isključila, ali sada kad se vratim nadam se da sam pokazala ljudima da se ne isplati odustati, ima nade do zadnje sekunde. To mi je lekcija za cijeli život, da ne stanem koliko god bilo teško. Tako živim, tako svi mogu, ako ja mogu”, zaključila je Matea Jelić.

You may also like

Hot News