Krčevine: Održano druženje i turnir “Na male ko nekad 2021”

By

Još jedne vrlo pozitivna priča dolazi nam iz viteške Mjesne zajednice Krčevine.

 

U nedjelju se održalo lijepo druženje i turnir pod nazivom “Na male k’o nekad”. Tridesetak mještana ogranka centralni put i Batalije, okupila se jučer na stadionu iza Batalijinih kuća, ispod Petrovih njiva i poigrala na male golove, kao nekad davno dok se igralo “Pod Jabukama”, na Turkanovoj bari, Meraji i sličnim terenima.

Četvorica najstarijih su odabrali sebi ekipe i igralo se turnirski. Na kraju pobjednik je bila ekipa Stipana Žuljevica, Bibina ekipa je bila prva u pjevanju, a Cajka je pobijedio u bacanju kamena s ramena. Organiziran je i zajednički ručak na kojem je bilo vrlo zanimljivih prepričavanja Bibe, Cice, Trika, Stipana, Mađara, Bajre, Coketa, Tome, Zdravana, Žukija, Mate, Jelića, Cajke i ostalih.

Bilo je strogo zabranjeno pričati o ratu, vojsci, politici, koroni, cjepivu, odnosno vakcinama. Pjesme također nije nedostajalo, kao uostalom i na većini okupljanja u Krčevinama, a Krčevljani su se posebno zahvalili dečkima iz Batalija koji su bili domaćini i pobrinuli se da nikom ništa ne fali!

A kako je rođendan bio Srećku Strukaru ovo je bio dodatni povod za slavlje, uz naravno čestitke i slavljeničku pjesmu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News