22. OBLJETNICA STRADANJA HRVATA SELA ŠUŠANJ

By

U selu Šušanj danas je vrlo tužno, jer se danas obilježava 22. godišnjica od stradanja hrvatskih civila ovog sela, pretežno je riječ o starijoj populaciji. Danas su, s početkom u 11.00 sati, pripadnici Udruge HVIDRA-e, Udruge hrvatskih ratnih branitelja Zenica, HKD-a Napredak Zenica, GO HDZ 1990 i OO HDZ BiH, položili vijence i upalili svijeće u znak na sjećanje za nevino stradale mještane.  Ova gesta bila je znak da zenički Hrvati nisu zaboravili na nevino stradale Hrvate zeničkog sela Šušanj.

Dakle, na današnji dan pripadnici 7. muslimanske brigade Armije BiH, upali su u zeničko selo Šušanj i zateklo stanovništvo su ubili. Nevine žrtve su bile starije i bolesne osobe. Prema dokumentima koji su dostupni, a rijel je o izjavama svjedoka, čiji se identitet krije iza inicijala, samo skretanje na raskrižju za Čajdraš i sela Stranjani, Konjevići i Šušanj bila su zatvorena i onemogućen je prolazak snagama UN-a, dok je vojska činila zločine i dok nije uklonila stanovništvo nakon ubojstava.

Okupljeni su danas jednoglasno poslali poruku u kojoj su istaknuli kako će uvijek posjećivati ovo spomen obilježje jer je ono dokaz naše bolne prošlosti i stradanja koja su pretrpjeli zenički Hrvati,  te su ogorčeni činjenicom da za date zločine još nitko nije odgovarao.

FOTOGALRIJA(KLINKUTI) 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News