23. OBLJETNICA STRADANJA PRVE ŽRTVE HVO-a ZENICA U ČAJDRAŠU

By

Dana 18. kolovoza 2015. na katoličkom groblju “Sv. Marko” u Čajdrašu održano je svečano polaganje vijenaca prvoj žrtvi zeničkog HVO-a Zorka Žepačkića. Naime, ovaj svečani čin organiziran je u ime udruga Domovinskog rata HVO-a, kao i župnika vlč. Dominka Bilića.

Sve okupljene suborce, mještane i prijatelje, ispred hrvatskih ratnih udruga, pozdravio je Zlatan Čalić, istaknuvši : “Pozdrave upućujem svima onima koji baštine ovaj spomen-dan, dan sjećanja na prvu žrtvu, pokojnog Zorka Žepačkića, kao i sve poginule, umrle i nestale branitelje zeničkog HVO-a. Posebno pozdravljam sve članove obitelji poginulih branitelja, bivše pripadnike zeničkog HVO-a, ma gdje oni bili”.

Vijence i svijeće položili su članovi hrvatskih ratnih udruga zeničkog HVO-a, pripadnici kulturnog i političkog života grada Zenice, a potom su se okupljeni uputili na grob pokojnog čajdraškog župnika i vojnog kapelana Don Bože Markotića, gdje je odana počast i položeno cvijeće i upaljene svijeće.

U 11.00 služena je svečana Sveta misa koju je predvodio Don Tomo Knežević, uz prisustvo zeničkih župnika, a potom je nastavljeno druženje u župnom dvorištu uz vojnički grah.

GALERIJA SLIKA(KLIKNUTI OVDJE)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News