Obljetnica pogibije pripadnika HVO-a Zenica – PORTAL KOCKICE <

Obljetnica pogibije pripadnika HVO-a Zenica

U Zenici je u subotu 24.studenog obilježena 26 obljetnica pogibije pripadnika HVO-a Zenica, Predraga Pandže, Tomislava Miškića i Branka Palavre. Na taj dan 1992 godine na bojišnici Meščema kod Travnika koji su držali pripadnici HVO-a Zenica prema srpskoj vojsci došlo je do pogibije tri spomenuta pripadnika HVO-a, a veći broj bojovnika je ranjen.

U tim ratnim danima, poslije pada Jajca, Zenica i središnja Bosna branila se na Travničkoj bojišnici. Crte obrane su bile učvršćene i konsolidirane od strane postrojbi operativne zone Središnja Bosna i svi daljnji pokušaji prodora VRS prema Travniku bili su bezuspješni. Nažalost u tim danima 24.11.1992. došlo je do pogibije pripadnika HVO-a Zenica.

Tim povodom kao i svake godine Udruge proistekle i Domovinskoga rata HVO-a Zenica sjećaju se tih ratnih dana 92 godine i stradalih suboraca, te je u spomen na njih održana sveta misa u župnoj crkvi Sv. Josip Zenica koju je predvodio Don. Vladimir Pranjić.

Dražen Čolić

Dražen Čolić je rođen 19.07.1980. u Zenici. Zaposlen je kao tajnik HKD"Napredak" podružnice Zenica. Na portalu Kockice radi kao novinar- istraživač.

Read Previous

Biskup u Vukovaru: ‘Govorit ću geni, geni hrvatski. Nadam se da mi neće isključiti mikrofon’

Read Next

Znanstvenici potvrdili Biblijsku istinu: Svi ljudi su potekli od jednog muškarca i žene!

Follow On Instagram