KLIZIŠTA AKTIVIRANA I U CRKVICAMA

By

IMG_0870Na području Zenice  aktivirala su se brojna klizišta. Ekipa portala Kockice posjetila je zeničko naselje Crkvice gdje je došlo aktivacije klizišta. Naime, do pomjeranja tla došlo je ispod gradskog groblja. Došlo je do propadanja dijela groblja i puta koji klizi prema kući obitelji Popović. Na lice mjesta izašli su i predsjednik OO HDZ-a 1990,  općinski vijećnik Zdenko Kolak, kao i predsjednik HKD-a Napredak Zenica Miroslav Šoko , koji su obišli ugrožene i popričali s njima kako bi im mogli pružiti pomoć.

IMG_0892Gospođa  Slavica Popović čija je kuća najugroženija i na kojoj su vidljive brojne pukotine uslijed aktiviranja klizišta, strahuje za sigurnost svoje obitelji . U razgovoru za naš portal gđa Popović je kazala: ” Klizište ide prema kući…Nismo spavali već dva dana i strahujemo za našu sigurnost. Klizište smo prijavili civilnoj zaštiti koja još nije izašla na teren da procjeni jeli kuća sigurna za stanovanje.”

IMG_0882Nakon obilaska klizišta i razgovora s ugroženim mještanima gosp. Zdenko Kolak obećao je i daljnju pomoć ugroženoj obitelji te kako neće ostati sve na riječima  i na ovoj posjeti. Gospodin Miroslav Šoko zamolio je obitelj Popović na krajnji oprez te ih pozvao da ukoliko mogu ne borave u kući budući da postoji velika mogućnost daljnjih pucanja i ugrožavanja vlastitih života.

Ekipa portala Kockice porazgovarala je s gosp. Zdenkom Kolakom koji je za portal izjavio: ” Veoma sam iznenađen sa zatečenom situacijom i savjetovao sam obitelj da bude vrlo oprezna do izlaska ekipe civilne zaštite koja će procijeniti sigurnost kuće koja je ugrožena i koja će potvrditi jeli potrebna evakuacija date obitelji iz kuće. No bitno je istaći kako posjeta obitelji Popović neće ostati na ovome i nastojat ćemo svakodnevno komunicirati i pomoći pri sanaciji počinjene štete.”

IMG_0900Razgovarali smo i s gosp. Miroslavom Šokom koji je za naš Portal izjavio: ” Situacija je veoma teška u cijeloj državi , pa i na samoj lokaciji na kojoj se nalazimo. Naime, gosp. Kolak i ja smo osjećali moralnu odgovornost da posjetimo ugrožene hrvatske obitelji i da im pružimo potporu i da kroz razgovor nađemo način na koji možemo intervenirati i pomoći. Naš posjet ovoj obitelji neće ostati na ovome i nastojat ćemo i dalje pomagati”.

Posjetili smo i susjednu kuću, vlasnice gospođe Skelo Mire, koja je također ugrožena aktiviranim klizištem. Naime, nakon obilaska oštećenih oblasti na imanju gospođe Skelo, gosp. Zdenko Kolak pozvao je obitelji na dodatni oprez te im obećao skori izlazak ekipe civilne zaštite koja će procijeniti jeli sigurno živjeti u kućama koje su ugrožene.

GALERIJU SLIKA POGLEDATI OVDJE

 

You may also like

Hot News