<

NJENO VELIČANSTVO ŽENA

Biti žena veličanstvena je stvar. Žena zaista može puno toga, darovano joj je da bude majka, roditeljica, da daruje novi život, odgaja dijete, pruži majčinsku ljubav. Zamislite samo povjerenje koje je dato ženama, da može u sebi nositi novi život, da bude prvi dom novom ljudskom biću. Žene jesu jedinstvene i trebaju da prihvate svoju različitost od muškaraca i komplemenitarnost s njima.

Kroz povijest žene nisu imale jednaka prava kao i muškarci.  Žene su se za ostvarenje svojih politički prava, prava na zapošljavanje, zdravlje i obrazovanje, počele boriti krajem 19 stoljeća, tek su u drugoj polovici 20 stoljeća uspjele ostvariti veću zaposlenost, a time i ekonomsku neovisnost  te ulazak u javni život.

Ideja o obilježavanju Međunarodnog dana žena pojavila se početkom 20 stoljeća. No događaj koji je najavio prekretnicu dogodio se 8. ožujka 1857. u New Yorku, kada su radnice iz tekstilne industrije izašle na ulicu zbog loših uvjeta rada i  niskih plaća.

Danas mnoge organizacije u svijetu obilježavaju Međunarodni dan žena, a neke se nastoje izboriti da postane državanim praznikom.

11054324_874727985925250_1273625546159462080_nZajedničkim snagama Udruge žena Moderna i gospodina Zdenka Kolaka upriličena je proslava dana žena u prostorijama HKD “Napredak” Zenica, nazočne dame zabavljao je Kolak bend.

 

Posebnu zahvalnost upućujemo svima onima koji su pomogli da se ova manifestacija upriliči , te  višegodišnjim spozorima iste CM. Cosmetic Vitez.

 

 

Dražen Čolić

Dražen Čolić je rođen 19.07.1980. u Zenici. Zaposlen je kao tajnik HKD"Napredak" podružnice Zenica. Na portalu Kockice radi kao novinar- istraživač.

Read Previous

“DAN KOJI NE SANJAMO NIKAD NEĆE DOĆI” – HARIS MUJEVIĆ

Read Next

ODRŽANO PRVENSTVO ŠK NAPREDAK ZENICA

Follow On Instagram