Akcija mladih HDZ1990 i SBiH

By

Zbog teške financijske situacije ali i sve većeg broja korisnika, posebno posljednjih dana 2013. godine, do nas je došla informacija kako u zeničkim javnim kuhinjama nedostaje osnovnih namirnica, pa i onog osnovnog – kruha.

To je posebno pogodilo naše mlade koji nisu željeli dopustiti da njihovi siromašniji sugrađani bez osnovnog obroka dočekaju Novu Godinu, nego su se organizirali i započeli akciju skupljanja novca za kupovinu namirnica i donacije u namirnicama za dvije zeničke javne kuhinje.

Naime, Asocijacija Mladih Stranke za Bosnu i Hercegovinu je samostalno skupila donacije za Merhametovu kuhinju, a zajedno s Mladeži HDZ 1990 iz Zenice, koja je samostalno organizirala skupljanje novca na Božićnom Sijelu u Hrvatskom Domu „Kralj Tomislav“ 28.12.2013, je skupila značajan iznos za kupovinu nekoliko grupa osnovnih namirnica za zeničku Gradsku Narodnu Kuhinju.

Bilo je tu brašna, ulja, šećera, graha, graška, kruha, ali i kafe – za bar jednu novogodišnju kaficu za sve korisnike.

Mladi iz ove dvije Udruge/Asocijacije su udružili snage i 30.12.2013, od skupljenog novca organizirali kupnju namirnica i njihovu predaju osoblju  Gradske Narodne Kuhinje, Zenica.

Osoblje GNK je bilo iznimno dirnuto ovom gestom mladih i iz njihovih izjava se moglo čuti da se: „mi nemamo čega plašiti dok god imamo ovakvu mladost“.

U prilogu šaljemo i fotografije s primopredaje namirnica u nadi da ćete objaviti ovu vijest.

Inače, ovaj događaj  označava i početak bliže suradnje Asocijacije mladih Stranke za Bosnu i Hercegovinu Zenica i Mladeži HDZ 1990 Zenica, na ovakvim i sličnim projektima od javnog značaja.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu Zenica i HDZ 1990 Zenica su potakli svoje članstvo, a posebno mlade u svojim organizacijama, da zajedničkim snagama organiziraju ovu humanitarnu akciju, za koju su sigurni da neće biti jedina.

Asocijacija Mladih SBiH Zenica

Mladež HDZ 1990 Zenica

You may also like

Hot News