Akcija mladih HDZ1990 i SBiH

By

Zbog teške financijske situacije ali i sve većeg broja korisnika, posebno posljednjih dana 2013. godine, do nas je došla informacija kako u zeničkim javnim kuhinjama nedostaje osnovnih namirnica, pa i onog osnovnog – kruha.

To je posebno pogodilo naše mlade koji nisu željeli dopustiti da njihovi siromašniji sugrađani bez osnovnog obroka dočekaju Novu Godinu, nego su se organizirali i započeli akciju skupljanja novca za kupovinu namirnica i donacije u namirnicama za dvije zeničke javne kuhinje.

Naime, Asocijacija Mladih Stranke za Bosnu i Hercegovinu je samostalno skupila donacije za Merhametovu kuhinju, a zajedno s Mladeži HDZ 1990 iz Zenice, koja je samostalno organizirala skupljanje novca na Božićnom Sijelu u Hrvatskom Domu „Kralj Tomislav“ 28.12.2013, je skupila značajan iznos za kupovinu nekoliko grupa osnovnih namirnica za zeničku Gradsku Narodnu Kuhinju.

Bilo je tu brašna, ulja, šećera, graha, graška, kruha, ali i kafe – za bar jednu novogodišnju kaficu za sve korisnike.

Mladi iz ove dvije Udruge/Asocijacije su udružili snage i 30.12.2013, od skupljenog novca organizirali kupnju namirnica i njihovu predaju osoblju  Gradske Narodne Kuhinje, Zenica.

Osoblje GNK je bilo iznimno dirnuto ovom gestom mladih i iz njihovih izjava se moglo čuti da se: „mi nemamo čega plašiti dok god imamo ovakvu mladost“.

U prilogu šaljemo i fotografije s primopredaje namirnica u nadi da ćete objaviti ovu vijest.

Inače, ovaj događaj  označava i početak bliže suradnje Asocijacije mladih Stranke za Bosnu i Hercegovinu Zenica i Mladeži HDZ 1990 Zenica, na ovakvim i sličnim projektima od javnog značaja.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu Zenica i HDZ 1990 Zenica su potakli svoje članstvo, a posebno mlade u svojim organizacijama, da zajedničkim snagama organiziraju ovu humanitarnu akciju, za koju su sigurni da neće biti jedina.

Asocijacija Mladih SBiH Zenica

Mladež HDZ 1990 Zenica

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News