ODRŽAN SUSRET MLADIH VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE U KOMUŠINI

Tradicionalni Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije, 43. po redu, održan je 31. svibnja u Gospinom svetištu Komušina-Kondžilo pod geslom “Blago siromasima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko! (Mt 5,3)”. Iz župe SV. Jospi Zenica sudjelovalo je desetak mladih, koji su se  u jutarnjim satima uputili se prema Komušini kako bi ovaj dan proveli u molitvi sa svim drugim mladima, ali i molili za sve one koji su poplavljeni. Zato se ovaj Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije se uveliko razlikovao od prošlogodišnjih: iz solidarnosti prema svim župama pogođenima poplavama, ove godine je izostao predprogam planiran za 30. svibanj, kao i zabavni program planiran za 31. svibanj.
Ovogodišnji program je započeo pokorničkim bogoslužjem, koje je predvodio đakon Vrhbosanske nadbiskupije Marko Škraba, nakon koje je uslijedila procesija na brdo Kondžilo i sv. Misa. Oko 1100 hodočasnika je u pokorničko-molitvenom ozračju pobožno molilo i na poseban način se u molitvama sjetili svih koje su poplave pogodile i koji nisu mogli prisustvovati Danu mladih. Sveto misno slavlje je predvodio Vinko kardinal Puljić, uz koncelebraciju 40-ak svećenika, pjesmom je animirao bend Angelus iz Doca, a molitvu vjernika i prinos darova su pripremili mladi Kreševskog dekanata.
GALERIJU SLIKA POGLEDATI OVDJE

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA KĆI MR. BEANA

Read Next

SVATOVI U ŽELJI ZA LIJEPOM SLIKOM ZAVRŠILI U VODI

Follow On Instagram