<

TEŠKO STANJE U NASELJU KULA

kula26Ekipa portala Kockice, predsjednik OO HDZ-a 1990 Zenica gosp. Zdenko Kolak te predsjednik HKD “Napredak” Zenica gosp. Miroslav Šoko posjetili su zeničko naselje Kula. Naime, nakon aktivacije klizišta i uništenja nekoliko kuća, situacija u selu Kula je i dalje teška. Naime, klizište je i dalje aktivno, a susjedi su primili ugrožene mještane.

Gosp. Zdenko Kolak i gosp. Miroslav Šoko obišli su klizište i posjetili su postradale stanovnike te su uručili humanitarnu pomoć koja je prethodnih dana prikupljana u prostorijama HKD-a Zenica. Porazgovarali smo s stanovnikom sela Kula  gosp.  Dragom Grbavcem koji je za naš portal izjavio: ” Na mjestu gdje je klizište bila je blaga padina, te se preko te livade svakodnevno prelazilo po nekoliko puta. Postojao je i mali potočić, ali koji nije bio opasan. Jučer smo s civilnom zaštitom odvodili vode koje i dalje prijete daljnjoj aktivizaciji klizišta”.

kula41Na početku klizišta zatekli smo i pripadnike civilne zaštite koji prate situaciju na terenu i nastoje kanalizirati vodu koja je izbila na dubini od 2 metra te je doprinijela aktivizaciji klizišta. Razgovarali smo s voditeljem ekipe civilne zaštite na klizištu u Kuli gosp. Ibrahimom Serdarevićem. Gosp. Serdarević  je za naš portal izjavio : ” Na 2 metra sloja izbila je voda koju smo kanalizirali. Klizište je širine oko 500 metara. Klizište je i dalje aktivno, te nastojimo na sve načine spriječiti daljnje pokretanje zemlje. Kiša je danima natapala i pronašla je pukotine u zemlji koje je napunila vodom i jednostavno je odnijela zemlju”.

Potom smo obišli s gosp. Kolakom i gosp. Šokom obitelj Gorana Milkovića kojoj je poplavila kuća i koja se nalazi trenutno u kući susjeda. Naime, obitelji je ostala stoka u stajama koje su poplavile i kojima je vrlo teško prijeći. Obitelj se spasila u posljednji trenutak te su i dalje u stanju šoka. Nakon razgovora uručena im je humanitarna pomoć.

Gospodin Kolak je istakao kako je stanje u selu Kula vrlo teško, ali da je najbitnije da ljudski životi nisu ugroženi, a kako će se materijalna šteta nadoknaditi i kako će kuće biti obnovljene, dok izgubljeni ljudski život nitko ne bi mogao nadoknaditi. Potom je uručena i pomoć Milivoju Jovanoviću kome je klizište progutalo kuću.

SLIKE POGLEDATI OVDJE

 

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

ZAHVALNICA

Read Next

PRIJAVITE NEOVLAŠTENO PODIZANJE CIJENA

Follow On Instagram