<

BOŽIĆNI KONCERT NAJBOLJIH HRVATSKIH TAMBURAŠA

U subotu, 20. prosinca 2014. održan je Božićni koncert u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici. Organizatori koncerta su koordinacija zeničkih župnika i HKD Napredak Zenica. Na koncertu su nastupili poznati tamburaški sastav iz Hrvatske “Najbolji hrvatski tamburaši”. U dvosatnom spektaklu posjetitelji su mogli uživati u najljepšim božićnim i tradicionalnim hrvatskim narodnim pjesmama.

Najbolji hrvatski tamburaši nastali su davne 1983., pod imenom “Zlatni dukati”. Koncert su otvorili pjesmom ” Ne dirajte mi ravnicu”, poručivši da su se nakon 17.  godina ponovno vratili u Zenicu. Prelijepu nesvakidašnju večer zaključio je fra Zdravko Anđić zahvalivši se svima koji su došli, a istaknuo je : ” Zahvaljujem se vama dečki na ovoj sjajnoj večeri, ali i sponzorima koji su nam omogućili ovu večer. Zahvaljujem se i župnicima zeničkih župa na podršci, predsjedniku hrvatskog kulturnog društva Napredak  gospodinu Miroslavu Šoki, udruženju mladih “Nova nada”, udruzi žena “Moderna”, koji su uredili scenu, gospodinu Zdenku Kolaku na ustupljenom razglasu, gospodinu Zoranu Čuriću na tehničkoj realizaciji koncerta. Ovim se putem zahvaljujem i “HT Eronet” na pokroviteljstvu i BNP-u Zenica koji nam uvijek ustupe prostorije”.

GALERIJA SLIKA

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

ODRŽAN PRVI POJEDINAČNI BOŽIĆNI ŠAHOVSKI TURNIR ZENIČKIH ŽUPA

Read Next

BOŽIĆNO DARIVANJE STUDENATA FRANJEVAČKOG STUDENTSKOG DOMA

Follow On Instagram