KRIZMA ZENIČKIH ŽUPA U ŽUPI SRCE ISUSOVO U ČAJDRAŠU

Dana 28. lipnja 2014. u župi “Srce Isusovo” u Čajdrašu Vrhbosanski kardinal Vinko Puljić podijelio je pod svetim misnim slavljem sakrament krizme. Naime, najprije je s početkom u 10.00 održan susret kardinala s 35 krizmanika i njihovim kumovima , a potom je s početkom u 11.00 održano misno slavlje pri kojem je krizmano 35 krizmanika iz svih pet zeničkih župa.

U svojoj propovijedi kardinal Vinko Puljić pozvao je krizmanike da budu Kristovi apostoli. Pozvao ih je da svojim djelima i riječima budu primjeri, da prime Isusa u svoj život i da po daru Duha Svetoga budu svjedoci samog Isusa Krista. Kardinal ih je pozvao da u ovom vremenu izvrnutih moralnih vrjednota budu primjer svim svojim mlađim prijateljima, obitelji i susjedima kako sljeduje jednog punoljetnog kršćanina. Kumove je pozvao da budu primjeri , da im ne bude na prvom mjestu kako materijalnim darovima usrećiti svoje kumove, nego da im budu primjer u vjeri i kršćanskim vrjednotama, jer je to najveći dar jednog katolika. Roditelje je pozvao da i ono svojim životom bdiju nad djecom i da im budu primjeri uzornih katolika, od kojih će njihova djeca moći naučiti u vjeri i ljubavi živjeti.

SLIKE POGLEDATI OVDJE

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

PRVI POLJUBAC ODREĐUJE SUDBINU VAŠE VEZE

Read Next

ŠAHOVSKA SIMULTANKA

Follow On Instagram