Oskrnavljen križ na Kruščiku

By

Uoči blagdana Svih Svetih oskrnavljen je zavjetni križ na brdu Kruščik kod Čajdraša. Razvsljena je ograda i sotonističkim elementima je išaran križ koji je posvetio kardinal Vinko Puljić.

Kome smeta križ koji se nalazi na osamljenom mjestu i koji je postavljen tu kao zavjetni križ? Kome smetaju čajdraški Hrvati i zašto se nitko od općinskih i županijskih vlasti nije oglasio i osudio napad na čajdraške Hrvate? Zašto se”europski” gradonačelnik nije oglasio i osudio napad na vjersko obilježje ?

U noći između 31. oktobra i 01. novembra, u mjestu Krušćik u župi Srce Isusovo u Čajdrašu, nepoznati počinitelji su pisali razno znakove “sotonističkih sekti koje, kako navodi Župnik, vlč. Josip Šimunović, “svako iz slike koje su prikazane može se isčitati i tumačiti na svoj način”.
“Točnije na Križu koji je vjernička zaje

Župnim župe Čajdraš vlč. Josip Šimunović osudio je napad koji se dogodio točno povodom katoličkog blagdana Svih svetih. Naime, zavjetni križ posvećen je sv. Anti i zadnju subotu mjeseca srpnja obitelj Štrbac organizira druženje Čajdrašana, uz slavlje Svete mise.

” Mislim da ovaj Križ koji se nalazi na ovome mjestu ne bi trebao biti nikome provokacija, jer je na usamljenom mjestu i na brijegu koji gleda prema župi i na taj način pozdravlja, čuva i blagoslivlja čiju dolinu i župu Čajdraš svojom jednostavnošću.
Javio sam Policiji koja je uredno došla i uradila uviđaj i na taj način zabilježila ovaj VANDALSKI čin nepotrebnog problema koji se pokušava izazvati. Nadam se da će i oni sa svoje strane, Policija i Službeni organi istih službi, učiniti nešto na otkrivanju sramotnih počinitelja istoga čina. Nikog ne osuđujemo ali samo nam je krivo da na ovaj način ove svete dane, Svi Sveti i Dušni Dan, u kojima katolici obilaze groblja svojih dragih pokojnika moramo kvariti nekim lošim vjestima iz ovoga inače jako mirnog kraja. Nadam se da ovi “počinitelji” nisu imali namjeru činiti ovakav problem ali on je sam već učinjen”, ističe župnik, vlč. Josip Šimunović.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News