PROSLAVLJENA MISA NA KRUŠČIKU U ČAJDRAŠU

kruscik4Dana 27. srpnja 2014. s početkom u 11.ooh proslavljena je sveta misa na brdu Kruščik u Čajdrašu. Naime, na tom mjestu nalazi se križ  posvećen Sv. Anti, a križ je blagoslovljen od strane Vinka kardinala Puljića, biskupa Vrhbosne. Ovogodišnje misno slavlje predvodio je župnik župe Srce Isusovo Čajdraš, don Ilija Karlović. Tradicionalno okupljanje oko križa na Kruščiku, organizira obitelj Štrbac.

Don Ilija Karlović najprije je blagoslovio polja, a potom je služio svečano misno slavlje pred oko 150 vjernika. Misnom slavlju nazočili su brojni Čajdrašani, Zeničani, ali i vjernici iz susjednih župa s područja Srednjobosanske županije.  Misnom slavlju nazočio je  i  predsjednik ŽO i OO HDZ 1990 Zdenko Kolak, kao i brojni članovi temeljnog ogranka HDZ 1990 Čajdraš.kruscik5

kruscik1

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

OBNOVA HKD”NAPREDAK” ZENICA

Read Next

ISPLATA SRPANJSKIH MIROVINA POČINJE 7. KOLOVOZA

Follow On Instagram