<

Sveta Pričest u župi Srca Isusova u Čajdrašu

Na blagdan Duhova u župi Srca Isusova u Čajdrašu podjeljena je i Sveta Pričest. Župnik đupe Čajdraš don Alberto Zornada sakramnet Svete Pričesti udjelio je Klari Majstorović. Ovu prelijepu svečanost upotpunuli su i članovi duhovnog benda Novo nebo iz Zenice.

U punoj crkvi pod svečanim misnim slavljem uz izravni prijenos na portalu Kockice, sakramnet pričesti primila je Klara Majstorović. U svojoj propovijedi don Alberto Zornada istaknuo je potrebu da u svakodnevnome životu tražimo Isusa, koji je tu za nas i kojeg naši grijesi nisu ubili nego nas otkupljuju.

“Isus Krist koji je činio ogromna čudesa, skončao je svoj život na križu. A njegovi sljedbenici i obećani narod se nadao da će ih on spasiti. Nisu razumjeli ništa, jer je Isus skončao život na križu, iskrvaren. Apostoli su se bojali, možda da će i oni završiti na križu?! I naša situacija danas, u kojoj nam Gospodin daje Evanđelje kojim dira naša srca. Mi danas, naša Klara, smo u situaciji straha, jer koristimo Boga, poput apostola, u našim problemima. Od Boga tražimo da riješi naše probleme, da uoči koliko trpimo. Radimo to očekujući kako će doći i ekspresnpo riješiti sve naše probleme…ali se ne pojavljuje. Jeli bio Gospodina u ovom tjednu? gdje smo mi bili, jesmo li bili na križu s Njim? Vrlo često ne razumijemo stvari, poput apostola, smo u strahu”, istaknuo je don Alberto.

Na kraju misnoga slavlja prisutni vjernici su dobili po jagodu i čokoladu kao nagradu i simboličnu gestu jer je Misa nagrada i slavlje Boga, hrana za našu dušu.

FOTOGALERIJA

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Duhovno promišljanje fra Dejana Međugorca uz blagdan Duhova

Read Next

Zastupnički dom nije podržao zaključak kojim se traži smjena premijera i Vlade FBiH

Follow On Instagram