Uskrsna čestitka vlč. Mire Bešlića: USKRS JE ZALOG NAŠE BUDUĆNOSTI

By

Draga braćo i sestre po vjeri – u Domovini i svijetu!

Isus je živ! Isus je živ! Tako su prvi Isusovi apostoli i učenici obznanjivali taj najradosniji čudesni događaj što ga je Bog učinio. Naime, nakon tragedije Velikoga petka “sve su im lađe bile potonule”. Sami će reći: “A mi smo se nadali da će on izbaviti Izrael” (Lk 24,21). I bilo je tako, ali su oni bili “bezumni i spori vjerovati sve što su proroci navijestili”, kako će ih kasnije prekoriti Uskrsli. (Lk 24,25-28). Ni od nas nitko nije brz povjerovati u nešto nevjerovatno. I zaista nije malo bilo povjerovati u Isusovo Uskrsnuće. Vidjeli su ga izmučena i najstrašnijom smrću ubijena, ali On je treći dan uskrsnuo. (Lk 24,46). Od tada se mi kršćani svake nedjelje okupljamo oko Isusa, lomeći kruh života i slaveći Njegovo uskrsnuće. Ne želimo biti bez Isusa; bez sakramentalnog pomirenja i Njegove snage Duha. Za to nam služe i pomažu naše župe: župne crkve, župne kuće i svećnik koji nam služi – župnik.

Stoga Vam, uz navještaj Isusova uskrsnuća želim obznaniti da smo pokrenuli akciju za obnovu župne kuće u Čajdrašu, te Vas pozivam da se, prema svojim mogućnostima uključite u ovu akciju. Vjerujem da, kao što niste ni do sada, nećete ni u buduće Isusa ostaviti sama, nego ćemo svi zajedno, poput Šimuna Cirenca i Veronike olakšati nošenje križa i biti blizu rodnoj župi Čajdraš. Kao što apostoli nisu mogli dugo izdržati bez Isusa, a On će im reći: “Vratite se u Galileju i budite mi svjedoci sve do na kraj zemlje”! (Usp. Mt 28, 16). Tako Vas i ja pozivam u Vašu Galileju – u Vaš rodni Čajdraš. U njemu je najljepši Uskrs. U njemu je Isus živ!

Uz svesrdnu zahvalu što ste ostali vjerni i živi svjedoci Isusove pobjede, želim Vam svima sretan i blagoslovljen Uskrs, dobro zdravlje duše i tijela, te radosno zajedništvo susreta u Čajdrašu i u vječnosti.

Vaš župnik

Vlč. Miro Bešlić

You may also like

Hot News