GRUPA NJEMACA POSJETILA ŽUPU CRKVICE

By

Udruženje katoličkih žena iz Riegena, Bracht i Borna (sjeverozapadna Vestfalija)  boravili su u sedmodnevnoj posjeti gradu Zenici. Domaćin im je bio don Anto Dominković, župnik župe  Crkvice. Svaki dan je ispunjen aktivnostima u vidu obilaska bh. znamenitosti, a ovo je njihov četvrti boravak u Bosni i Hercegovini, a prvi u Zenici.

IMG_4813Ekipa portala Kockice posjetila je don Antu Dominkovića, “glavnog krivca” za njihov dolazak u Zenicu. Don Anto je istaknuo : ” Riječ je o grupi ljudi iz njemačke pokrajine Nord­rhein-West­falen/ Sjeverozapadna Vestfalija. Prvi puta su u Zenici, pomažu projekte koje ja prezentiram tamo. Svake godine ih posjećujem i uz njihovu pomoć sprovodim projekte u mjestima gdje službujem. Do sada su pomogli izgradnju župnog  ureda u Pećniku, zatim izgradnju travničkog sjemeništa, izgradnju župne crkve, kuće i uređenja dvorišta u Ilijašu, i sada ovdje u Crkvicama. grupa je svaki put sve veća, a ovaj put u Zenici boravi 34 osobe.”

Tijekom ovogodišnjeg boravka u Bosni i Hercegovini posjetili smo Vitez, Travnik, Mostar, Fojnicu. Posjetili smo i Ilijaš te Sarajevo, Orašje. Pored tih posjeta obišli smo i zenička izletišta.

Ekipa portala razgovarala je i sjednom od gošći gđom. Gisele, koja je za naš portal izjavila: ” Don Anto svaki IMG_4814svoj godišnji odmor provede u našoj župi. Njegov poziv da posjetimo njegovu domovinu smo s oduševljenjem prihvatili i već četvrti put smo u Bosni i Hercegovini. Jednom mjesečno skupljamo kolektu koje je namijenjena za projekte koje provodi don Anto u svojoj domovini.  Don Anto je postao zapravo dio nas, dio moje obitelji i drago nam je da poznajemo takvu osobu, da ga možemo ugostiti i uzvratiti posjetom.”

Svečanom misnom slavlju , pored Njemaca, uveličali su i članovi izvorne skupine HKD Napredak, koji su nakon misnog slavlja izveli kratki program pjevjući tradicionalne pjesme zeničkog kraja.

 

VIŠE SLIKA POGLEDATI OVDJE

 

You may also like

Hot News