<

Jesenska korona Žepačkog dekanata

U Radunicama je 26. studenoga upriličena jesenska korona Žepačkog dekanata.

Koroni su, uz svećenike koji djeluju u župama Žepačkog dekanata predvođeni preč. Predragom Stojčevićem, dekanom i žepačkim župnikom, nazočili mons. Slađan Ćosić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije te mons. Pavo Jurišić, gučogorski arhiđakon. Koroni su se pridružila i dva svećenika salezijanca, koji djeluju u žepačkom Katoličkom školskom centru Don Bosco.

Nakon pozdrava predavanje pod naslovom Hvala vam za vašu službu održao je mons. Ćosić. Riječ je o pismu pape Franje kojim želi svećenicima zahvaliti za službu koju obavljaju, kao i potaknuti pastire za nesebičnu zauzetost kod brige o povjerenom stadu.

Predavač je sažeo Papino pismo, ističući četiri točke: žalost zbog jada i slabosti Božjeg naroda, zahvalnost Gospodinu zbog poziva u službu, hrabrost prihvatiti ograničenja i vlastite slabosti, te od Marije učiti reći hvala i probuditi poput nje poniznost u služenju. Pismo je objavljeno ovog ljeta, ali još nije prevedeno na hrvatski jezik.

Uslijedio je drugi dio korone – aktualna zbivanja, kao i informacije koje je dekan iznio a bile su tema na godišnjem susretu dekana.

Nakon susreta svećenici su slavili svetu misu, a kako je svakog 26. u mjesecu zavjetna misa, nazočili su i vjernici. Euharistiju je predslavio i prigodnu propovijed uputio mons. Jurišić.

Prije završnog blagoslova su izmoljene litanije u čast svetoj Ani, kao i prigodne molitve.

Susret je završio zajedničkim ručkom u župnom uredu.

Žepačaki dekanat ima 15 župa. Od toga su pet župa u Zenici, po jedna u Maglaju i Zavidovićima, a ostale su u žepačkoj općini.

Ilija Orkić/ KT

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Duranović o Danu državnosti: Političke podjele utječu i na naša podijeljenja sjećanja

Read Next

Robert Prosinečki više nije izbornik Bosne i Hercegovine

Follow On Instagram