KAD DOĐE ČAS! Nevina djeca sudit će Herodima današnjice! Prepoznaju li se?

By

Nisu stali prolijevati nevinu krv…

Blagdan Nevine dječice, dan je kad se Crkva spominje pokolja nevine dječice, kojeg je izvršio Herod. Želio se riješiti Onoga kojega su Sveta Tri Kralja nazvali „židovskim kraljem“ kako bi zaštitio svoje ionako već klimavo prijestolje.

Židovski kralj Herod dogovorio se sa sveta tri kralja, da mu pri povratku jave gdje se nalazi novorođeni Isus. Bog se ukazao kraljevima u snu i poručio im, da odu kući bez povratka Herodu, što su i učinili. Herod ih je čekao, dok nije shvatio da se neće vratiti. Želio je dati ubiti Isusa, jer se bojao da će ga zbaciti s kraljevskog prijestolja ali ga nije mogao prepoznati.

Herod je ljutit i uplašen naredio svojim vojnicima, da ubiju svu mušku djecu u Betlehemu i okolici od dvije godine na niže (Mt 2,16). Vojnici su to i izvršili.

Tako su se ostvarile riječi proroka Jeremije: „Čuj! U Rami se kukanje čuje i gorak plač: Rahela oplakuje sinove svoje, i neće da se utješi za djecom, jer njih više nema.“

Isus nije bio među njima jer su Ga roditelji, upozoreni u snu od anđela, odveli u izgnanstvo u Egipat.

No, taj pokolj nije završio tada tako da se danas ne spominjemo samo ondašnjeg plača i jada. Proroštvo o jauku i gorkom plaču se nastavilo do današnjeg dana. Kralj Herod ima svoje nasljednike krvnike, i iako je vrijeme promjenjeno, zločin nad nevinima ostaje isti. Nad nevinom dječicom, točnije.

Zbog sebičnosti i okrutnosti proliveno je u ljudskoj povijesti već mnogo nedužne krvi. I danas se ta krv prolijeva kad se vrše abortusi začete, a još nerođene djece. Riječ je o milijinuma nevine dječice koji i danas dvije tisuće godina nakon ovog zastrašujućeg masakra stradavaju od ruke Heroda – Heroda današnjice. Abortusima je naime proliveno više krvi nevinih nego u svim ratovima do sada. Prepoznaju li se danas u tom imenu svi oni koji zagovaraju abortuse? Prepoznaju li se političari, humanisti, elitisti, nevjernici i ‘vjernici’? Ako ne, trebali bi. Jer doći će dan Suda, dan na kojem će biti položeni računi za sve i jedan ubijen život Božjeg stvorenja. Što će tada reći kako će se pravdati? Zakonima svijeta? Neznanjem? Ta djeca, ti milijuni ubijeni sudit će ovom svijetu s Isusom! Molimo već sada da nismo oni na koje će pasti njihova krv!

dnevno.hr

You may also like

Hot News