PATRON ŽUPE KLOPČE

By

Dana 14. rujna 2014. u župi Klopče svečanim misnim slavljem u 11.00h proslavljen je blagdan Uzvišenja svetog Križa. U prepunoj crkvi mogle su se čuti poruke  da je po Kristovoj smrti umrla smrt, jer umrli život je ubio smrt, punina života progutala je smrt, smrt je progutana u Kristovu tijelu.

Tako je Gospodin na križ uzvišeni, pobijedio smrt. No tim svojim uzvišenjem je konačno uzvisio svoju ljudskost u nebesku slavu, te je tim činom uzvisio i svakoga koji vjeruje u njega. On je po svom uzvišenju na križu napravio onaj prvi korak konačnog eshatološko uzvišenja u slavu Očevu, kako bi svima koji vjeruju i koji ga gledaju mogao biti znak. A gledajući u njega uzvišenoga na križu i po križu u nebesku slavu, pozvani smo ga nasljedovati, te tako ova svetkovina postaje i svetkovina našega uzvišenja u slavu Očevu. Prihvatiti nam je stoga sveti križ Gospodinov, staviti ga na časno, uzvišeno mjesto u vlastitom životu, jer jedino po njemu možemo doći do konačnog uzvišenja i proslave vlastite ljudskosti.

Svečanom misnom slavlju prisustovali su i članovi OOHDZ 1990 Zenica na čelu s gdinom. Zdenkom Kolakom. Gospodin Kolak je nakon misnog slavlja svoje župljane, ali i sve goste počastio svirajući tradicionalne pjesme zeničkih krajeva. Članovi OO HDZ 1990 iskoristili su prihodu te su se predstavili župljanima te ih upoznali s programom svoje stranke.

Ekipa portala Kockice razgovarala je s gdinom. Zdenkom Kolakom, koji je za naš portal izjavio: ” Naši Zeničani su politički pasivni i uspavani te je došlo konačno vrijeme da ih probudimo i ponudimo im jednu svježu i iskrenu politiku koja ima za cilj stvoriti europsku BiH, u kojoj ćemo imati priliku svi da gradimo bolju budućnost. Mi smo svojom županijskom listom pokazali koliko je ova stranka posvetila pozornosti Zenici  i sama činjenica da 19 kandidata od 38 iz Zenice jasna je poruka Zeničanima. U vrlo kratko vrijeme riješili smo mnoge probleme koje su mučile zeničke Hrvate i nastavit ćemo dalje.”

GALERIJA SLIKA

You may also like

Hot News