Križni put zeničkih župa u Čajdrašu

By

Križni put zeničkih župa organizira se već šest godina. Ove godine, po drugi puta, domaćin je bila župa Srca Isusova u Čajdrašu. U idiličnom snježnom okruženju osadesetak vjernika , uz duhovna promišljanja svojih župnika, prošali su kroz zaseok Lađice, prateći postaje križnog puta.  Po dolasku na vrh Lađica,  slavljena je sveta misa kod križa, koju je predvodio vlč. Vlatko Rosić, uz koncelebraciju šest svećenika.

U prigodnoj propovijedi vlč. Rosić se najprije osvrnuo na evanđeoski ulomak toga dana koji govori o Kajfinom proroštvu da je bolje da jedan čovjek umre za narod nego da čitav narod propadne. U tom svjetlu poručio je kako vjernici nikada naglasak ne trebaju stavljati na Veliki petak nego na nedjelju Uskrsnuća. „Veliki petak našeg zeničkog hrvatskog i katoličkog puka koji se ogleda u tome da nas je svake godine sve manje i manje ne treba nas obeshrabriti. Isusov primjer pokazuje da nakon muke Velikog petka dolazi i nedjelja uskrsnuća. Stoga svaku žrtvu treba promatrati upravo u svjetlu Uskrsa“, poručio je ravnatelj Rosić.

Na kraju misnog slavlja župnik župe Čajdraš vlč. Miro Bešlić zahvalio se svima koji su sudjelovali u organizaciji puta križa. Posebno je istaknuo činjenicu što u vremenu kada je zeničkih Hrvata sve manje, dvadesetak mladih govore da nas još ima.

Galerija slika

You may also like

Hot News