<

Misa za Svjetski dan bolesnika u crkvi Sv. Vinka Paulskog u Sarajevu

 sveti vinko 2Svjetski dan bolesnika ustanovio je blaženi papa Ivan Pavao II  11. veljače 1992.  Papa Ivan Pavao II ustanovio je Svjetski dan bolesnika kako bi potaknuo sve ljude , bez obzira na vjerosipovijest, da promisle o svojim mogućnostima u brizi i njezi oboljelih, al ii kako bi se zahvalilo svoma koji skrbe o bolesnicima . Taj dan se u Katoličkoj Crkvi slavi spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske . Marijansko svetiše u Lourdesu poznato je po brojnim čudesnim ozdravljenjima te je postalo velikim okupljalištem bolesnika koji se ondje dolaze moliti.

U utorak, 11. veljače, na spomendan Gospe Lurdske i na Svjetski dan bolesnika, Svetu misu za sve bolesnike i zdravstveno osoblje predvodit će u crkvi Sv. Vinka Paulskog u Sarajevu u 18 sati fra Joso Oršolić OFM, ravnatelj humanitarno-karitativne organizacije Kruh sv. Ante.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Molitva za jedinstvo kršćana

Read Next

U Zagrebu upriličena donatorska večera za spomenik papi Ivanu Pavlu II. u Sarajevu

Follow On Instagram