Molitva za jedinstvo kršćana

By

saborna2Posljednjeg dana Molitvene osmine za jedinstvo kršćana 25. siječnja u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu održana je Večernja služba koju su predvodili protojerej-stavrofor Ranko Bilinac, protojerej-stavrofor Čedo Đureinović i jerej Mladen Drobnjak zajedno s đakonom Mitrom Tanasićem. Između ostalih, nazočili su i vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić, apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, vojni biskup u BiH mons. dr. Tomo Vukšić te veći broj pravoslavnih i katoličkih svećenika, redovnice raznih družbi i bogoslova.

 

Nakon što su pročitana čitanja iz Knjige proroka Izaije, iz Poslanice sv. Pavla apostola Efežanima i iz Evanđelja po Luki, prigodnu propovijed izrekao je mons. dr. Niko Ikić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu. Na početku je podsjetio da ovogodišnja 105. Molitvena osmina kao geslo ima Pavlovo pitanje upućeno zajednici u Korintu: Zar je Krist razdijeljen?.

Na kraju Večernje službe protojerej Ranko pozdravio je nazočne u ime mitropolita dabrobosanskog gospodina Nikolaja i njegova zamjenika episkopa Grigorija, te zahvalio svim nazočnima na sudjelovanju u molitvi.

Nakon Večernje službe druženje je nastavljeno u rezidenciji Mitropolije dabrobosanske. Tijekom večeri mladi katolici Vrhbosanske nadbiskupije i mladi pravoslavci Mitropolije dabrobosanske ukratko su predstavili ekumenski projekt Koračajmo zajedno koji vodi Nadbiskupijski centar za mlade Ivan Pavao II. Tijekom večeri nastupio je i etnosastav KIMVAL iz Foče, koji se predstavio s nekoliko pjesama.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News