Održana proljetna korona Žepačkog dekanata

By

U četvrtak, 18. ožujka u Novom Šeheru održana je proljetna korona Žepačkog dekanata čija je tema bila apostolsko pismo pape Franje „Patris corde“.

Susret je započeo svetom misom u 9 i 30 h, koju je predslavio dr. vlč. Ilija Marković. U propovijedi se osvrnuo na misna čitanja, napomenuvši da su svećenici poput Mojsija – zagovornici naroda pred Bogom.

Tema korone bilo je apostolsko pismo pape Franje Patris corde. Stoga se na koroni govorilo o Sv. Josipu kao nezamjenjivom protagonistu u povijesti spasenja. Pojašnjena je svojevrsna osobna iskaznica Sv. Josipa: poslušan, nježan, marljiv, u sjeni – ali uvijek otac. Josipova uloga je bila u službi Isusove misije i on je prihvaćao i one događaje koje nije razumio. Pojašnjeno je kako je Josip prihvaćao svijet oko sebe i aktivno surađivao s Bogom, nije dozvolio da ga problem blokira.

U predavanju dr. vlč. Marković naglasio je kako papa Franjo poziva na otkrivanje vrijednosti rada, kao i molitvu za nezaposlene. Isto tako poziva ljude da vrednuju i tuđi rad, kao i radosno služenje Bogu i čovjeku.

Na susret se odazvalo 20 svećenika i jedan đakon. Susret je završio zajedničkim objedom.
I.O./T.M.I., KT

You may also like

Hot News