Otvorili grobnicu Carla Acutisa! Tijelo je sačuvano!

By

Od današnjeg dana 1. listopada moguće je častiti posmrtne ostatke Carla Acutisa, “računalnog-apostola” koji će biti proglašen blaženim 10. listopada.

Grobnica Carla Acutisa nalazi se Asizu a otvorena je nakon mise koju je danas predvodio asiški biskup Domenico Sorrentino. Tijelo će vjernicima ostati izloženo do 17. listopada, javlja Aciprensa.

POGLEDAJTE VIDEO OTVARANJA GROBNICE BUDUĆEG BLAŽENIKA:

U svojoj homiliji biskup Sorrentino istaknuo je da se „Carlo danas vraća na vidljiv način i svojom prisutnošću donosi ljepotu među anđelima i svecima. Carlo nam pomaže da krenemo njegovim stopama da bismo bili poput Isusa” te je dodao da ” s Carlovim srcem koje je gorjelo za Euharistijom, želimo i mi otvoriti svoja srca Gospodinovoj milosti“.

Asiški biskup objasnio je da Carlovu grobnicu otvaraju “kako bi njegovo tijelo bilo vidljivo onima koji su privučeni njegovim likom i žele tražiti njegov zagovor” te je dodao da nas Carlo poziva da s njim gledamo”lice Božje“, jer konačno „ ne traži da se na njemu zaustavi naša pažnja, već je to samo poziiv kako bi se naše okrenule k Bogu”

Na kraju, biskup Sorrentino istaknuo je kako je “Carlo ostavio trag milosti zbog kojeg nastavlja živjeti i raditi među nama” i zaključio da je “Carlo uzor svetosti u digitalno doba“.

Glasnogovornica Acutisove beatifikacije izjavila je za CNA da je za javnost predstavljeno cijelo tijelo ali “nije bilo u potpunosti neraspadljivo”.

Rektor Svetišta u Asizu, gdje se nalazi Acutisova grobnica, rekao je za EWTN da su prije javnog izlaganja grobnice bili neophodni radovi na obnovi Acutisova lica zbog krvarenje u mozgu tijekom njegove smrti uslijed leukemije.

“Otkriveno je da je njegovo tijelo potpuno cjelovito, netaknuto i ima sve svoje organe. Radilo se na njegovom licu “, objasnio je vlč. Carlos Acácio Gonçalves Ferreira.

You may also like

Hot News