Redoviti 38. sastanak vojnih kapelana BiH

By

U vojarni u Livnu, koja je jedna od tri jednonacionalne hrvatske vojarne, u četvrtak 22. listopada, održan je 38. redoviti sastanak vojnih kapelana koji djeluju u dušobrižništvu Vojnog ordinarijata u BiH.

Domaćin im je bio fra Mario Ostojić koji je na čelu kapelanije Sv. Nikole Tavelića.

Sastanak je započeo sv. misom koju je na otvorenom prostoru unutar vojarne, uz poštivanje pravila u vrijeme pandemije, predvodio apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata mons. Tomo Vukšić, a koncelebrirali su svi okupljeni vojni kapelani. U propovijedi biskup je pohvalio vjernike zbog odgovornosti prema svom i tuđem fizičkom zdravlju, te ih pozvao da nikada ne zaborave ni zdravlje svoga duha i duše. “Na tu obvezu nas podsjeća i Crkva svaku put na početku mise kad nas poziva na pokajanje, obraćenje i distancu od svega što je zlo, štetno i što kvari naše dobre odnose s Bogom i ljudima”, kazao je biskup Vukšić te nazočene pozvao da, po zagovoru Sv. Ivana Pavla II., čiji se blagdan slavi upravo toga dana, uvijek budu na strani dobra i da se odupru svim protivštinama i zabludama te, osobito na svojim radnim mjestima, doprinose izgradnji sloge i prijateljstva među ljudima.

Za vrijeme radnoga dijela sastanka vojni svećenici razmijenili su informacije i dogovorili način djelovanja u vrijeme pandemije. Saslušali su izvještaje o obavljenim vizitacijama svih kapelanija, hodočašću u Mariju Bistricu te pripremama za molitveni pohod na Bobovac. Dogovorili su također način i mjesta odavanja počasti i molitava za pokojne vojnike na području cijele BiH sljedećega tjedna uoči Dušnoga dana te se složili da sljedeći sastanak na proljeće bude u vojarni u Rajlovcu.

KT

You may also like

Hot News