“DUH ASIZA ZENICA”

By

Sinoć 8. listopada 2014. s početkom u 19:00h Odbor za međureligijsku suradnju u Zenici, oraganizirao je treću godinu za redom obilježavnje “Dana Asiza” u rimokatoličkoj Župnoj crkvi Sv.Ilija, programom je dominirala duhovna glazba.

Na sinoćnoj Manifesraciji “Duh Asiza u Zenici”učesvovali su:Zbor bogoslova Franjevačke teologije iz Sarajeva, Hor Medžlisa Islamske zajednice Doboj “Sellmija”, Hor Pravoslavne Bogoslovije iz Foče i Duhovni sastav Novo Nebo. Također su svojom nazočnošću najmlađi članovi Kulturno umjetničkih društava i naših zajednica podsjetili sve nas skupa na tradiciju naših naroda.

drazen

Pored brojnih vjerskih službenika grada i susjednih mjesta koncertu su nazočile brojne ličnosti iz kulturnog, umjetničkog, medijskog, znastvenog te političkog života.

Vrhunac godišnjeg susreta “Duh Asiza u Zenici” bilo je potpisivanje Deklaracije o Miru. “Zenička deklaracija o Miru” koju su potpisali u ime svoji zajednica i Crkava zenički lideri: Don. Anto ledić, Bojan Glišić paroh zenički, u ime Jevrejske zajednice Jakob Montilja, ispred Medžlisa zeničkog Jakub Ef. Salkica.

Potaknuti idejom Duh Asiza želi ovom svojim okupljanjem doprinijeti intenzivnijem dijalogu tri konstitutivna naroda u BiH, uključujući i nacionalne manjine i sve one koji žive u našoj zemlji. U tom smislu potrebno je poduzeti mjere koje će omogućiti održivi povratak svih izbjeglica i prognanika koji se žele vratiti u svoj rodni grad, izgraditi svoje porušene domove , potaknuti privredu, obnoviti infrastrukturu, osgurati za svakoga osnovna ljudska prava koja vrjednuju život dostojan čovjeka. Svi stanovnici naše zemlje a posebno malđi naraštaj  s pravom očekuju da im se osigura sretna sadšnjost i budućnost u vlastitoj domovini. Upućujemo svoje molitve svevišnjem Bogu za sve stanovnike naše zemlje, a posebno za slogu, mudrost i odlučnost naših političkih predstavnika, te za pomoć svih naših dobročinitelja iz inozemstva.

drazen 25

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Hot News